Csak a MobilCom és az E-Plus elégedett

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 18. 09:21
A németországi UMTS-aukció befejeződése után igazán elégedettnek csak a MobilCom és az E-plus tűnt.
Akinek licence van, az nyertes - jelentette ki Gerhard Schmid, a MobilCom főnöke Mainzban. Az E-plus elnöke szerint "az árral is bárki elégedett lehet", igaz, ez kissé kevesebb is lehetett volna, ha a nagyok nem folytatnak "ökölharcot".

A T-Mobil és a VIAG Interkom ezzel szemben ingerültnek mutatkoztak a magas árak miatt. Szerintük a magas licencárak gyors megtérülése érdekében szolgáltatásaikat mihamarabb vonzó áron kell a tömegpiac számára elérhetővé tenniük.

Londoni banki körökből származó értesülések szerint a Telefónica több mint nyolcmilliárd eurós hitelt készül felvenni, hogy a licencdíjat finanszírozza.

Hans Eichel német pénzügyminiszter ezzel szemben rendkívül elégedetten nyugtázta az árverési eredményt, amely, mint mondta, várakozásainál magasabbnak bizonyult. Werner Müller gazdasági miniszter a licencek szétosztása nyomán további milliárdos befektetésekkel számol a távközlési szektorban. Szerinte csupán a hálózati infrastruktúra kiépítésébe a licencek elnyerői mintegy tízmilliárd márkát fektetnek be.

Elemzők körében egyelőre vitatott hogyan hatnak majd a magas koncessziós díjak a fogyasztókra, azonban azt valószínűsítik, hogy a nagy kiadásokat a cégek mindenképpen a fogyasztókon hajtják be, s - legalábbis egyelőre - a mobiltelefonálásban véget ér az eddigi ársüllyedések korszaka.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14