Tőkebevonás az Eco.Netnél

forrás: Napi Gazdaság online forrás: Napi Gazdaság online, 2001. január 24. 12:40
A májusi 50 milliós tőkeinjekció után félmilliárd forint nagyságrendű forrás bevonásáról zárta le a tárgyalásokat az Eco.Net Hungary Kft. Információk szerint az internetes cég magánbefektetőtől jut tőkéhez.
Mintegy félmilliárd forint készpénzhez jut az 1996-ban alapított, internetes szolgáltatásokra szakosodott Eco.Net Hungary Kft. A befektetésről szóló tárgyalások lezárultak, a felek már csak a technikai részleteken egyezkednek - erősítette meg a Napi Gazdaság értesülését Szenes Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója, ám a befektetőt nem kívánta megnevezni. Más forrásból úgy tudni, a pénzt Gábor Lajos, az Argenta Top Bróker Rt. volt tulajdonosa és ügyvezetője kívánja befektetni a cégbe, de az információt Szenes sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. A magánszemélyek tulajdonában lévő Eco.Net eddig körülbelül 20 kockázati tőketársasággal tárgyalt és a májusi 50 millió forint kockázati tőkebevonás után további befektetéseket remélt. Szenes elmondta: a cég jelenleg 30 alkalmazottal működik, ám év végére várhatóan megduplázza munkatársainak számát.

A bevont tőkéből a lap információja szerint elsősorban új szakembereket szeretne felvenni a cég. Új, meglehetősen költséges termékek kidolgozása is napirenden van - jelentette ki az ügyvezető.

Az Eco.Net tőzsdei, pénzügyi információszolgáltatást végez, egyik terméke az eco.hu internetes honlap. Emellett adatbázis-alapú mobilinternetes, webalapú és wapos ASP (Application Service Provider) szolgáltatásokat terveznek kialakítani. Az Eco.Net olyan szoftvereket, programokat állít elő, amelyek nem szabványosítható "dobozolt" modellek, így ezeket szolgáltatásba ágyazva, személyre szabottan értékesítik - mondta Szenes. E termékek elkészítéséhez is jelentős tőke szükséges. A bevétel jelentős része abból származik, hogy a meglévő szoftvereket, alkalmazásokat felhasználva az ügyfeleknek személyre szabott szolgáltatásokat nyújt a cég.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36