Vételkörzetet bővít az econet.hu

forrás Prim Online, 2007. augusztus 6. 19:02

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett econet.hu Nyrt. 1,4 milliárd forintos, 209%-on végrehajtott alaptőke-emelés keretében lezárta az EMG Médiacsoport Kft. (Est Média) 2007 márciusában megkezdett akvizícióját, valamint megszerezte az egészségtudatos életmód, szépség-testápolási szegmensben tevékenykedő SanOrg Kft-t és a radiocafé 98.6 tulajdonosát, a radiocafé Kft-t.

Az econet.hu Nyrt. 2007 március óta 70%-os tulajdonában álló EMG Médiacsoport Kft. maradék 30%-os részesedésének 1 milliárd forintos tranzakció keretében történt megszerzésével lezárult a Pesti Estet, az országos Est Lapokat, az akvizíció kezdete óta már integrált beltéri reklámtevékenységet (O-Zone Kft. és Boomerang Reklám Kft.) is magában foglaló, az econet.hu Nyrt. Média Üzletágának gerincét képező, a jövőben Est Média Group néven működő cégcsoport felvásárlása.

A lépés célja az volt, hogy az Est Média Group 100%-os tulajdonosaként az econet.hu Nyrt. a 2007. július 23-i közgyűlésen elfogadott új stratégiát (Média és Telekommunikáció) a Média Üzletág (Est Média Group) területén – különös figyelemmel a mai egyéb akvizíciók során megszerzett cégek integrációjára is – a lehető leghatékonyabban valósíthassa meg.

Az évtizedes múltra visszatekintő SanOrg Kft. tevékenysége a gyógyszertárakban, fitnesztermekben és az aktív életvitelhez kapcsolódó rendezvényeken terjesztett ingyenes időszaki kiadványok (pl. Fit-tár magazin) kiadására, az évente megrendezésre kerülő Fitt.Info Fesztivál szervezésére, a kedvezményekre jogosító FittKártya rendszer és a több mint 200 fitnesz/wellness és szépségápolással kapcsolatos helyszínen jelen lévő beltéri reklámtábla-hálózat üzemeltetésére terjed ki. A tulajdonosai egyéb üzleti tevékenységeitől nemrég megvált, mára profiltisztított cég 100%-ának 150 millió forintos tranzakció keretében történt megszerzésével nem csak az Est Média Group egyes ágazatai (beltéri reklám, lapkiadás, rendezvényszervezés) erősödnek meg, hanem a SANORG Kft. sok év alatt kialakított kapcsolatrendszerének felhasználásával a médiaportfolióban eddig kevésbé aktív, éves szinten több tízmilliárdos piacot jelentő fittnesz/wellness, gyógyhatású készítmények, OTC gyógyszerek, egészségmegőrzés és test-, szépségápolás-hirdetői szegmens is hatékonyabb megjelenéshez juthat. A SANORG Kft. önállóságát nem őrzi meg, az egyes tevékenységei és menedzsmentje várhatóan az idei év végéig teljesen az Est Média Group megfelelő ágazataiba integrálódnak majd.

A radiocafé 98.6 (az EstFM jogutódjaként) az FM 98.6 MHz frekvencián, budapesti regionális rádióként működik 2003. január 1. óta. A rádió napi 24 órában szolgáltatja műsorát Budapesten és 60-80 km-es vonzáskörzetében a közép-magyarországi régióban.

A kereskedelmi rádiócsatorna programjának 50%-át az igényes, modern és különleges zenei kínálat adja, további 10%-ot tesznek ki a hírek és ehhez kapcsolódó információk, a fennmaradó 40%-ban érdekes és értékes témák kerülnek feldolgozásra egy szigorúan szerkesztett adásmenetben, magazinműsorok formájában.

Az ötödik éve működő radiocafé 98.6 lefedettségi területén jelentős hallgatótáborral rendelkezik a fiatal felnőttek körében, különösen népszerű a magasabb jövedelmű, kulturálisan nyitott, aktív véleményvezérek célcsoportjában. A radiocafé hallgatóinak száma meghaladja a heti 100 000 főt, hallgatói összetétele (affinitási index) alapján a 15-39 éves célcsoportban piacvezető.

Az évek alatt folyamatosan és dinamikusan bővülő hirdetői kör, valamint a speciális műsorszerkezethez alakított egyedi kommunikációs megoldások sikeres értékesítése révén a radiocafé Kft. hirdetési árbevétele stabilan növekszik. A Sziget csoporttal kialakított stratégiai együttműködés eredményeképpen a radiocafé 98.6 élőben sugároz minden jelentősebb hazai zenei fesztiválról (Volt, BalatonSound, Sziget). Az on-air reklámfelületek mellett a csatorna saját website-ot is üzemeltet, évek óta sikerrel jelenteti meg válogatás lemezeit is „instant” márkanév alatt, valamint SMS szolgáltatást is működtet hallgatói számára az éppen adásban hallható zeneszámok lekérdezéséhez.

A 250 millió forintos radiocafé Kft. akvizíció értékét – a fenti objektív elemek mellett – a radiocafé 98.6 különlegessége, hangvételének egyedisége is növeli, ami teljesen elkülöníti az adót a kereskedelmi rádiós piactól. A zenei kínálat sokszínűsége, valamint a szöveges tartalom következetesen értékalapú szerkesztési elve olyan unikális hangvételt eredményez, amely markánsan megkülönbözteti a radiocafé 98.6-ot versenytársaitól. Az eddigi üzleti eredmények eléréséhez nagyban hozzájárult ezen minőségi szemlélet következetes érvényesítése, és ennek a hallgatói oldalon jelentkező piaci értékeinek hatékony képviselete a hirdetői szegmensben.

A radiocafé Kft. 100%-os üzletrészét megszerző econet.hu Nyrt. a rádió működésén, tartalmán, menedzsmentjén változtatni nem kíván, ugyanakkor lehetőséget biztosít az Est Média Group tagvállalataival történő szoros együttműködésre.

Az akvizíciót követően a rádió az econet.hu Nyrt. Média Üzletágának (Est Média Group) részévé válik, együtt a Pesti Est és Est Lapok kiadójával, az egyik legnagyobb indoor médiaeszköz tulajdonossal, több jelentős online tartalomszolgáltatóval (sziget.hu, eco.hu, est.hu), valamint internetes zeneáruházzal (songo.hu).

Az Est Média Group elsődleges feladata a médiaportfolióból adódó szinergiák kihasználása lesz. Ezen szinergiák több csoportba tagolhatók:

  • A portfolióban rejlő kölcsönös marketinglehetőségek kiaknázása
  • Zenei tartalmak hatékony értékesítése és áramoltatása.
  • Online fejlesztések, tartalmak és megoldások szinergikus működtetése.
  • Egységes kereskedelmi portfolió-stratégia kialakítása és piaci bevezetése.


Az econet.hu Nyrt. Média Üzletágán (Est Média Group) belüli működés nem csak a radiocafé Kft. számára jelent komoly fejlődési lehetőséget, de a rádió cégcsoportba történő belépése is pozitív hatással bír a már meglévő portfolió tagokra. Ezen lehetőségek leghatékonyabb kihasználása érdekében az Est Média Group tanácsadó testületet hív életre, melynek tagjai dr. Balázs Csaba, Gerendai Károly, Takács Gábor és Kádár Tamás (a radiocafé Kft. korábbi meghatározó tulajdonosa) lesznek.

Kulcsszavak: Econet.hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50