Felvásárolták a Munkafórumot

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 23. 07:04
Az észt CV-Online internetes fejvadász és munkaerő-közvetítő cég 500 ezer euróért (mintegy 130 millió forint) 75 százalékos tulajdoni hányadot szerzett a hasonló profilú magyar Munkafórum Kft.-ben - közölték a két szervezet képviselői kedden budapesti sajtótájékoztatójukon.
A CV-Online az eddig 3 millió forintos alaptőkéjű, két magánszemély tulajdonában lévő kft.-ben 9 millió forintos tőkeemelést hajtott végre, míg a fennmaradó mintegy 121 millió forintot a különböző humán és technikai fejlesztések finanszírozására tőketartalékba helyezték.

Antal László, a Munkafórum egyik tulajdonosa elmondta: a magyar céget kilenc hónappal ezelőtt alapították, ám a további fejlődéshez tőkére, szakembergárdájuk, marketingjük és infrastruktúrájuk fejlesztésére van szükség. Hozzátette: az internetes munkaerő-közvetítésnek több előnye is van a hagyományossal szemben. Olcsóbb, gyorsabb, s mivel globális, nem korlátozzák az országhatárok.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a szolgáltatást nyújtó magyar társaság neve nem változik meg, de a szolgáltatását CV-Online Magyarország néven végzi, s ezután már www.cvonline.hu néven található meg az interneten.

A magyar társaság a befektetéssel egy időben szélesíti tevékenységi körét is: ezt követően már nemcsak munkaerő-közvetítéssel, hanem például személyiség- és szervezetfejlesztéssel és a profiljába vágó konferenciák szervezésével is foglalkozik.

A négy évvel korábban alakult CV-Online 20 ezer aktív önéletrajzzal rendelkezik a 1,5 millió lakosú Észtországban, s havonta 55-60 ezer euró bevételt ér el. A CV-Online Magyarország jelenleg 7 ezer aktív önéletrajzot tart nyilván adatbankjában. Az internetes munkaerő közvetítők általában a munkaadók által megvásárolható különböző csomagok eladásából jutnak bevételhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36