Munkaerő-toborzás: hatékony eszközzé vált az internet

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 9. 14:35
Az Európában működő vállalatok vezetői egyetértenek abban, hogy az internet vált napjaink leghatékonyabb eszközévé toborzással kapcsolatos ügyekben. Ez a megállapítás a Stepstone ASA által végzett felmérés legfontosabb eredménye.
Napjainkban a vállalatok toborzással foglalkozó munkatársainak munkájában kiemelkedő fontosságú a költségcsökkentés. Amikor a felmérésben az online toborzási lehetőségek használatának motivációjáról nyilatkoztak, a leggyakoribb válasz az volt, hogy az online toborzás olcsóbb a hagyománosnál. A másik leggyakrabban említett érv az internetes megoldás gyorsasága, továbbá az egyszerű használat, illetve az, hogy az online toborzás nagyszerű kiegészítő az egyéb módszerek mellett.

A megkérdezettek 35%-a válaszolta azt, hogy az online toborzás hatékonyabb a hagyományos módszereknél. További 43% vélekedik úgy, hogy a két lehetőség egyformán hatékony. Minden országban, amelyre a felmérés kiterjedt, megközelítőleg azonosan értékelték az online toborzás jelentőségét.

Németországban illetve Dániában a megkérdezettek 50, illetve 40%-a válaszolt úgy, hogy az online toborzás a "jövő útja", bár ezt a választ lényegesen kevesebben adták meg például Olaszországban, vagy Svédországban.

Összehasonlítva az online és hagyományos módszereket, a válaszadók 66%-a volt elégedettebb, vagy sokkal elégedettebbek az online megoldással, 22%-válaszolta azt, hogy egyenlő mértékben elégedett, és mindössze a válaszadók 12%-a preferálta a hagyományos toborzási módszereket.

A kutatást a Steptsone ASA megbízásából a nemzetközileg elismert piackutató, a Gallup Intézet végezte 2002. novemberében, a Stepstone mintegy 800, a legkülönbözőbb szektorokban működő ügyfelének körében. A felmérés kiterjedt Dániára, Svédországra, Norvégiára, Olaszországra, Belgiumra és Hollandiára, és felölelte a lehető legtöbb szakterületet illetve a legkülönbözőbb méretű cégeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50