Internetes képzés fiataloknak

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 31. 09:37
A Hálózat az Ifjúságért Közhasznú Társaság az internet használatát ismertető, térítésmentes képzést indított. Az úgynevezett HiNet program lehetőséget biztosít az ifjúsági szervezeteknek a világhálón való megjelenésre, belföldi és nemzetközi kapcsolatok építésére.
Az Ifjúsági és Sportminisztérium szakmai és anyagi támogatásának köszönhetően, az idén hét helyszínen szerveznek képzéseket mintegy kétszáz fiatal számára. Budapesten, a nagy érdeklődésre való tekintettel már második alkalommal: szeptember elején, Kecskeméten, szeptember 18-án, Debrecenben, október 16-án, Győrben, október 30-án, Szekszárdon, november 13-án, Veszprémben, november 27-én és Miskolcon, december 11-én indul tanfolyam.

Az egynapos program két részből tevődik össze, amelyhez CD-n és nyomtatott formában segédanyagot is biztosítanak. Az első részben alapszintű internetes és számítógépes fogalmakkal ismerkedhetnek meg a felhasználók, majd a gyakorlatban is kipróbálhatják a tanultakat. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy lehetőséget biztosítsanak a non-profit szervezetek közötti kapcsolatépítésre is.

A pályázati űrlap letölthető a www.hi.ngo.hu című honlapról, vagy személyesen átvehető a szervezet székhelyén (cím: 1146 Bp., Amerikai út 96., telefon: 251-8645, e-mail: hi@mgx.hu).

A Hálózat az Ifjúságért Közhasznú Társaság non-profit szervezetek számára olyan pályázatokat is indít, amelynek keretében 5 Mega Byte területet kaphatnak saját, ingyenes honlap létrehozására, e-mail címmel, domain névvel együtt.

A jelenlegi nternetes program az év végén nem zárul le, hanem kibővül azzal a lehetőséggel, hogy 2001-től számítógépekért is lehet pályázni a szervezetnél. Az Ifjúsági és Sportminisztérium hosszú távú célja egy ifjúsági informatikai szolgáltató rendszer kiépítése, ehhez kapcsolódóan folytatódhat a projekt, a Hálózat az Ifjúságért Közhasznú Társasággal együttműködve.

Kulcsszavak: oktatás ISM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50