Senki többet?

2000. szeptember 5. 13:19
Stílusosan a szocialista hangulati elemekben bővelkedő "Resti" nevű kocsmában tartott sajtótájékoztatón harangozta be a Webtime és a Prím-Online a szeptember 7-én induló www.redcollection.com aukciót, amelyen harckocsitól a kínai selyemgobelinbe szőtt Lenin-képig több száz kuriózumszámba menő emléktárgyat árvereznek el. A nemzetközi érdeklődésre is számot tartó site népszerűsítését a Fotex.net, a Népszava és a Globopolis is támogatja.
Sokan szeretnék, hogy az elmúlt évtizedeket senki ne hozhassa többé vissza, ám az egykori Szovjetunió hetven évét, vagy Magyarország és a környező országok közel fél évszázadát nehéz lenne nyom nélkül kitörölni a történelemkönyvekből, s a nyomok némelyike a rendszerváltás után árucikké vált, világ különböző bolhapiacain egyre többet ér…

Senki többet ne kezdjen tehát vörös csillagos, Lenin-szobros, elvtársi játékba az emberi sorsokkal, de különféle aukciókon a Lenin szobroknál, történelmi emlékeknél a "senki többet" egyre gyakrabban hangozhat fel… Ezúttal Magyarország első online aukciós házában lesz nemzetközi árverés a vörös-korszak emlékeiből, a tavaly ősszel a nagysikerű Kieselbach-aukcióval elindított Prím-eCollections sorozat folytatódik, most "RedCollection" néven.

A Prím – miként tavaly a képaukciónál – most is csak az árverező szoftvert biztosítja az aukcióhoz, a gyűjteményről ezúttal a több egyedi tartalom szolgáltatást (WebBusiness, Webnyertes, stb.) WebTime Kft. gondoskodott. A WebTime több száz egyedi "műtárgyból" álló kollekciója a www.RedCollection.com oldalra kerül fel, amelyről a Prím aukciós gépezetével szeptember 7-én indulhat a licit. A váltott tárgyakkal zajló árverés két hónapig, stílusoson november 7-ig tart, természetesen folyamatosan cserélődő "árukészlet" mellett.

A licitáláson kívül az árverezésre kerülő tárgyak virtuális kiállítás keretében is megtekinthetők, ahol megmutathatjuk gyermekeinknek, hogy hogyan is nézett ki az a Losonci Pált ábrázoló május 1. tábla, amivel annak idején kötelező volt felvonulnunk, vagy – megkopott orosz nyelvtudásunkat felidézve – megtudhatjuk, hogyan is kell krumplit pucolni a Vörös Hadseregben a munkafolyamatokat bemutató tábla segítségével.

Természetesen nem hiányozhatnak a Vlagyimir Iljicset ábrázoló festmények, szobrok, rézkarcok, szőnyegek sem, amiket akár virtuális képeslap formájában is továbbíthatunk a munkásmozgalomból kimaradt embertársainknak (elvtársainknak :-)).

A site alkotói a kezdőoldalon a félre értések elkerülése végett mindenkitt tájékoztatnak, hogy ők bizony kapitalisták, vagyis a rendcollection.com oldalak létrehozása mentes mindenféle politikai és ideológiai nézettől, tevékenységünket kizárólag üzleti célok vezérelték. Ezeknek az üzleti céloknak elérésében számítanak a külföldi műgyűjtőkre is, ezért az egész aukció ezúttal kétnyelvű, angolul is elhangzik majd a "senki többet" a kalapács lecsapása előtt…

A redcollection.com a tervek szerint november 7. után tovább él, attól kezdve mindenki saját kitüntetéseit, Barátság vonat kapcsán szerzett emlékeit árverezheti el a nyilvánossá váló aukciós ház "bérbe-vételével".

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14