West McLaren-Mercedes: CA-szoftverrel az F-1 Nagydíjért

2000. szeptember 4. 19:00
Alighogy a West McLaren-Mercedes csapat megnyerte a Magyar Nagydíjat augusztus 13-án és ezt követően a Belga Nagydíjat augusztus 27-én, már megkezdték a felkészülést az indianapolisi szeptemberi futamra. A csapat a technikai partner Computer Associates e-business szoftvermegoldásainak használatával szeretne az élre törni.
A csapat, miután győzelmeket ért el a CA széles vállalati felügyelő megoldására, a Unicenter TNG-re támaszkodva, most a Unicenter TNG Data Transport (DTO) opciót helyezi üzembe, hogy növelje a versenyelőnyt.

A DTO a futam alatt rögzített adatok gigabájtjait továbbítja a Forma-1-es körökről a McLaren angliai központjába a laboratóriumi mérnököknek, akik azt azonnal elemezni kezdik. Amilyen gyorsan csak lehet, küldik vissza az autó teljesítményének optimalizálásához szükséges információt. "A CA szoftver használata segít a nagyobb sebesség elérésében, és növeli előnyünket ellenfeleinkkel szemben – mondta Ron Dennis, a TAG McLaren csapat vezetője. – A győzelem záloga az ellenfélénél jobb, gyorsabb és megbízhatóbb technika. Technikai partnerünkkel, a CA-val a legjobb úton vagyunk sorozatban a harmadik bajnokságunk megszerzéséért."

1997 óta használják a West McLaren-Mercedes Formula-1 csapat mérnökei a Unicenter TNG-t a versenyautó telematikai rendszere által gyűjtött hatalmas mennyiségű adat elemzésére. Mérik a féknyomást, a felfüggesztés mozgásait és a gázpedál érzékenységét. Meg tudják például határozni, hogy a fékezések hogyan hatnak a G-erőkre az alvázon, együtt kirajzolva a két változót, és összehasonlítva azt a korábbi versenyek és próbafutamok mérési adataival. A futamok alkalmával gondosan figyelik a G-erőket, különösen kanyarban és fékezéskor, s ennek elemzésével határozza meg a csapat a kiegyensúlyozást és az összeállítást.

A McLaren mérnökei a CA Jasmine szoftverét is használják, mellyel a régebbi versenyek és a próbafutamok méréseit elemzik az autó teljesítményének további növelése érdekében.

A FIA Formula-1 világbajnokság 15. futama szeptember 24-én Indianapolisban, a Motor Speedway pályán több mint nyolcéves kihagyás után az első GP-verseny ismét amerikai földön.

Kulcsszavak: CA e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36