A Moorhuhn-mánia fokozza a munkanélküliséget?

FeriMesz, 2000. szeptember 5. 20:03
A munkaadók nem igazán lelkesednek a Moorhuhn-Jagd nevű számítógépes játékért, amelyben a szóban forgó nevű vízimadárra vadásznak. A Moorhuhn-rajongók közül 40 százalék munkaidő alatt vadászik, így veszélyeztetve munkáját.
A Computer Channel nevű online szolgálat híradása szerint ez lett az eredménye annak az internetes közvéleménykutatásnak, amelyben több mint 5000 lelkes "vadász" vett részt.

A munkaadók nyomatékos tilalmát csak14 százalék tartotta be. További 14 százalék szerint nem probléma, ha valaki alkalmanként mégis a munkahelyen játszik. A megkérdezettek 31 százaléka még azt is hozzátette, hogy szerinte a főnök céloz a legjobban. A Gruner+ Jahr kiadóvállalat online szolgálata által végzett felmérés szerint a hamburgi cégek eltérően szabályozták a munkahelyi játékot.

A Commerzbank nyomatékosan megtiltotta, hogy a dolgozók munkaidőben játsszanak, sőt, speciális szűrőprogramokat is felinstalláltak a megelőzés érdekében. A Philips elektronikai cég is megtiltja a szenvedélyes foglalkoztatottaknak a játékot, bár nem használ felügyelő szoftvert. Elvileg a Siemensnél is csak a munka céljaira használhatóak a számítógépek és az internet. Az SAP szoftvercégnél azonban nem ellenzik a Moorhuhn és egyéb játékok felinstallálását, bizonyos keretek között el is fogadják a játékot mint a kikapcsolódás eszközét.

Kulcsszavak: játék +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55