A legdrágább domain

Vértes János, 2000. szeptember 9. 09:20
14 millió forintos nettó áron vásárolta meg néhány nappal ezelőtt a Balaton Média és Információs Központ a balaton.com nevet az Egyesült Államokban élő, magyar származású tulajdonosától.
Eszenyi László, a cég ügyvezetője, megerősítette értesülésünket. Bár nic.com "Who is" adatbázisa még Hegedűs Pétert tartja nyilván a domain tulajdonosaként, a balaton.com cím alatt már ugyanaz a főoldal jön be, amelyet Eszenyi László másik cége még a balaton.hu néven fejlesztett ki, s amely most ugyancsak átkerült a Balaton Média és Információs Központ tulajdonába.

A befektetés indokaként az új tulajdonos azt említette, hogy internetes törekvéseik soha semmilyen szintű helyi vagy állami támogatást nem kaptak, éppen ezért, egyfajta "dafke" mentalitásból vállalkozói alapon akarják megmutatni országnak, világnak, hogy az interneten ők képviselik a magyar tengert.

A Balaton Média és Információs Központ a www.balaton.com és a www.balaton.hu alatt található tartalmat információs és adatbázisként kívánja a továbbiakban építgetni konkrét információkat tartalmazó - akár önálló életre is képes - aloldalakkal, ugyanakkor cirka 40 nap múlva elindítják a www.balatonportal.hu site-ot, amely portál stilusban enyhén bővitett linkgyüjteménynek lesz nevezhető. Az elmúlt hetekben a cég munkatársai kielemezték az összes magyarországi portált, és úgy érzik, sikerülni fog az adott témakört illetően az általános portálok minden erényét egybe ötvözni. "Ha az emberek egy budapesti telefonszámot keresnek, felütik a budapesti telefonkönyvet. Nos, mi azt szeretnénk, hogy ugyanilyen "telefonkönyvvé" váljunk mi is, ha bárki a Balaton mellett élőkkel, az itteni cégekkel, a szálláshelyekkel, a programokkal és szinte mindennel kapcsolatban bármilyen információra vágyik, a Balaton portált keresse fel" - fogalmazta meg célját Eszenyi László.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14