Matáv-telefonkártyával is lehet kólát vásárolni

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 11. 07:42
A Matáv és a Coca-Cola megkezdte azoknak az üdítőital-automatáknak a tesztjét, amelyek az automatára szerelt kártyás telefonkészülékről bonyolított hívás után egy kólával "jutalmazzák" a telefonálót.
A Matáv a Coca-Cola üdítőital-automatáival közösen, forgalmas helyeken kártyás telefonkészülékeket telepít - tájékoztatta az MTI-t a Matáv közleményben pénteken.

Mind a telefonkészülék, mind az automata rendeltetésének megfelelően, önállóan is működik, de ha valaki a kólaautomata oldalán lévő telefonkártyás készülékről felhívja a Coca-Cola szavazóvonalát és válaszol a feltett kérdésre, kap ajándékba egy kólát.

Az üdítőital-gyártó cég így remél piaci információkat, a Matáv viszont az emelt percdíjakból jut többletbevételhez. A teszt 3-4 hónapos ideje alatt néhány millió forint bevételt hozhatnak a Matávnak az elektronikusan összekapcsolt készülékek.

Ez a teszt alkalmas az egyre jobban terjedő elektronikus kereskedelem vizsgálatára. A kis összegű vásárlásoknál világméretekben is megfigyelhető az a tendencia, hogy előtérbe kerülnek a készpénz kímélő fizetési eszközök. Ebben a környezetben a telefonkártyás készülékek elfogadóhelyként, terminálként fognak üzemelni - fogalmaz közleményében a Matáv.

A Matáv országszerte 18 ezer nyilvános telefonkészülékkel rendelkezik, ebből 6000 Budapesten található. A teszt sikere esetén akár 1-2 ezer darabot is összekapcsolnak az automatákkal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55