Hat pályázó az osztrák UMTS-koncessziókért

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 14. 07:35
A szerda 14.00 órai határidőre a mobilhálózatokat üzemeltető négy osztrák cégen kívül a hongkongi Hutchison konszern és a spanyol Telefónica nyújtotta be ajánlatát az illetékes osztrák hatósághoz.
Összesen 12 frekvencia-csomagot adnak koncesszióba, s minden pályázónak legalább két, de legfeljebb három csomagra kell licitálnia a németországihoz azonos módon zajló árverés során. Az osztrák költségvetés 4,2 milliárd schilling bevételt tervezett az UMTS-koncessziókból, de a Telekom Control hatóság azóta 10,15 milliárdban határozta meg az alsó határt.

A négy osztrák pályázó mögött is nagy világcégek állnak. A Mobilkom Ausztria negyedrészben a Telecom Italia tulajdonában van, a max.mobil száz százalékban a Deutsche Telekomé. A One tulajdonosai az E.ON, a Tele Danmark, a norvég Telenor és az osztrák RHI Telecom, de a híresztelések szerint a One tulajdonosa hamarosan a British Telecom lehet. Végül a tele.ring osztrák pályázó háta mögött a Vodafone áll, amely áprilisban átvette a német Mannesmannt. A spanyol Telefonica a 3G Mobile Telecommunications GmbH, a hongkongi Hutchison a 3G Austria GmbH útján pályázik az osztrák UMTS-koncessziókra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59