Matávcom: projekt az Állami Számvevőszéknél, Juventus Rádiónál

2000. szeptember 14. 12:29
11 pályázó közül a Matávcom és anyavállalata, a Matáv nyerte el a Phare tendernyertes Állami Számvevőszék (ÁSZ) infokommunikációs hálózatának kiépítését.
Az informatikai rekonstrukció közel 80 millió forintos beruházást jelent, amelyben a Matávcom alközpontokat, strukturált hálózatot, adatátviteli eszközöket és routereket szállít és szerel, míg a Matáv bérelt vonalakkal biztosítja az infrastruktúrát. Az adatátvitelt Frame Relay-vel valósították meg. A kiépített rendszer biztosítja, hogy a rendszerbe kötött bármely helyszínek között a kommunikációs kapcsolatot. A földrajzilag is kiterjedt projekt 3 budapesti telephelyet és az összes megyeszékhelyet köti össze. A projekt elnyeréséhez hozzájárult az is, hogy a Matávcom nemrég megszerezte az ISO 9001 minőségügyi tanúsítványt.

A Matávcom építette ki a közelmúltban új helyszínre költözött Juventus Rádió komplett telekommunikációs hálózatát. Ennél a projektnél kiemelkedően fontos volt, hogy a költözéssel járó átállást a hallgatók ne vegyék észre, vagyis egyik kedvenc rádiójukkal a kapcsolat ne szakadjon meg még egy percre se. A stúdiók száma változatlan maradt, de a többi elérhetőség új ISDN vonalon keresztül, jobb adatátviteli minőséget biztosítva szolgálja a rádió és a hallgatók közti kommunikációt.

Kulcsszavak: Matávcom projekt Matáv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50