Offspring-dalok ingyen!

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 16. 19:14
A híres rockbanda, az Offspring a kiadó tiltakozására fittyet hányva úgy döntött, hogy az új nagylemez megjelenése előtt egy hónappal az interneten elérhetővé teszik az album számait, az Offspring-rajongók így gyakorlatilag ingyen férhetnek hozzá a CD anyagához.
A Sony Music Entertainment figyelmeztette a csapatot, hogy az on-line kiadással megsértik a szerződést. A Los Angeles Timesban megjelentek szerint a Sony mindent megtett annak érdekében, hogy megakadályozzák a csapatot az ötlet megvalósításában.

Az együttes kikötőjén az olvasható, hogy az első dalt szeptember 29-étől lehet majd letölteni. Ennek a címe már ismert: Original Prankster.

A Conspiracy of One című albumon megjelenő dalokat egyenként teszik majd fel az internetre, s mire november 24-én megérkezik a lemezboltokba a CD és a kazetta, az interneten is fenn lesz a teljes anyag.

A Sony bejelentette, hogy egy olyan megoldáson dolgoznak, melyet mind a kiadó, mind az együttes örömmel fogad majd.

A felmérések szerint az interneten fellelhető dalok közül az Offspring együttes legutóbbi nagy slágerét, az 1998-as Pretty Fly (for a White Guy) címűt töltötték le a legtöbben, összesen huszonkét millióan.

A csapat weblapja: http://www.offspring.com/

Kulcsszavak: Sony zene jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36