Felháborító képek az eBay-en

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 18. 08:22
A jól ismert eBay internetes aukcióház kikötőin olyan fotókat próbáltak értékesíteni, melyeket a rendőrség készített három meggyilkolt fiúról. A képek a tett színhelyén és a boncoláskor készültek. Az eBay ezek után arra kényszerült, hogy megváltoztassa a fényképekről szóló szabályrendszerét.
A képekre akkor figyelt fel az eBay, amikor Parents of Murdered Children nevű szervezet tiltakozásának adott hangot. A szervezet olyan szülőket tömörít magába, akiknek a gyermekeit meggyilkolták.

Az eBay részéről Kevin Pursglove szóvivő nyilatkozott az esettel kapcsolatban: "Most először fordult elő, hogy fiatalkorú gyermekekről kerültek elárverezésre képek. Szintén most először történt meg, hogy nemcsak a bűntett helyszínén készített fotókat kínálták eladásra, hanem a halottkém által készített képeket is." - mondta.

A képeket előbb áthelyezték az eBay kizárólag felnőtteknek látogatható részére. A cég alkalmazottjai csak később vették észre, hogy időközben sokkal durvább fotókat is árverésre bocsátott az eladó, így a boncoláskor készített képeket is. A fotókat azonnal eltávolították a szerverről, igaz, egyet már értékesítettek közülük.

A boncolás során készített fotók Steven Branch, egy nyolcéves fiú vizsgálatáról készültek. Az édesanyát, Pamela Hobbs-t, sokkolta a hír, mikor férje elmondta neki, hogy hogyan gyalázták meg fiuk emlékét - írta az AP.

Kulcsszavak: jog eBay onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50