Orosz frekvenciák: engedély-visszavonás felfüggesztve

Nyíri Miklós, 2000. szeptember 18. 12:36
Leonyid Reiman orosz távközlési miniszter ideiglenes felfüggesztette a két mobilszolgáltató frekvenciaengedélyeinek visszavonását. A miniszter egyességre akar jutni az MTS és a VimpelCom szolgáltatókkal.
Ez nem jelenti azt, hogy az MTS és a VimpelCom visszakapja a frekvenciasávokat, amelyek a moszkvai hálózat részét képezik. Döntés az ügy beható tanulmányozása után történik - mondta a minisztérium szóvivője, de időpontot nem közölt.

A VimpelCom ennek ellenére a fejleményt pozitívan értékeli. Bár a cég 1800 MHz-es szolgáltatást kínál, az engedély-visszavonás - amely 900 MHz-es csatornáinak kétharmadára vonatkozik - érzékenyen érintette.

A VimpelCom szóvivője úgy véli, hogy csakis a minisztériumon belüli félreértés lehetett az oka az engedély-visszavonásnak, ám elemzők szerint ilyen súlyú ügyben nem születhetett döntés a miniszter tudta nélkül - írta a Reuters. Reiman nem tartózkodott Moszkvában, amikor az MTS és a VimpelCom jelezte, hogy a frekvenciaengedélyek visszavonásáról szóló levelet kaptak a szabályozó testülettől.

A New York-i tőzsdén mindkét érintett cég árfolyama esett, a VimpelCom 24, az MTS pedig 16 százalékot vesztett részvényeinek értékéből.

Az ügy az orosz tőzsdére is hatással volt, mivel megkérdőjeleződött az orosz vezetés elkötelezettsége a magántulajdon sérthetetlensége mellett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14