Hackerek a zeneiparban?

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 19. 20:41
Ahogy azt hírül adtuk a Secure Digital Music Initiative igazgatója, Leonardo Chiariglione még pénteken bejelentette, hogy pályázatot hirdetnek az új védelmi technológiájuk feltörésére. Azóta a felháborodott Linux közösség tiltakozásának adott hangot, azonban a hackerek jelentkeztek a megmérettetésre.
Az SDMI azt ígérte a jelentkezőknek, hogy aki képes feltörni az általuk hitelesített védelmi technológiákat, 10,000 dollár jutalmat kap. Az új védelmi módszerekkel a digitális zenei anyagokat szeretnék megvédeni az illegális terjesztéstől.

Az igazgató elmondta, hogy több ezer ember válaszolt a felhívásra, igaz, azt nem részletezte, hogy hány jelentkező küldött szidalmazó, esetleg érdeklődő levelet, és hányan kívánnak tényleg beszállni a díjért folyó harcba.

A Linux közösség azonnal tiltakozott a szerintük tisztességtelen módszerrel szemben. A tiltakozás vezetője, Don Marti, a Linux Journal szerkesztője. Véleményük szerint a kiadók "ingyenes konzultációs" szolgáltatásként fogják fel a hackereket, akik majd segítenek nekik kifejleszteni a feltörhetetlen biztonsági technológiát.

Kulcsszavak: hacker security zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55