Zenei kémrendszer Amerikában

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 20. 21:17
Az USA több nagyvárosában különleges kémállomásokat szerelnek fel. Az akciót annyira titkosan hajtják végre, hogy eddig csak kevés embernek keltették fel a figyelmét a telepítők.
Vajon mire készülnek? Külföldi kémeket szeretnének lehallgatni? Esetleg a terroristák globális támadását szeretnék megakadályozni? Nem, nem erről van szó.

A tengerészet és az FBI által is használt technológiát azért építik ki, hogy legyen, aki elmondja az embereknek, mit hallgatnak éppen a rádióban! És ez nem vicc!

Az ötlet: a szolgáltatás segítségével egy adott rádióban hallható zenét könnyedén megvásárolhatja a hallgató. Hányszor történik meg, hogy útközben felcsendül egy melódia a rádióban, de a DJ nem hajlandó elmondani az elődadót és a dal címét. Hamarosan ez az apróság nem jelenthet problémát Amerikában!

A Reuters szerint a ConneXus Corp. több nagyvárosban beindítja azt a szolgáltatást, melyet egy telefonszám tárcsázásával érhetnek el az információra éhes rádióhallgatók. A tárcsázás után meghallgathatják majd azoknak a daloknak a listáját, amit az amerikai rádióállomások játszanak. Az azonosítást a rádió frekvenciájának bepötyögése és 30 másodperces bejátszások segítik. Ha megvan az óhajtott dal, a telefon megfelelő gombjának megnyomásával a hallgató már meg is vásárolta az együttes albumát.

Kulcsszavak: zene rádió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59