Comnetworx: egymilliárd forintos árbevétel

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 21. 08:24
Idén várhatóan több mint egymilliárd forintos árbevételt ér el a Comnetworx Rt. a tavalyi 700 millió forintot meghaladó forgalommal szemben - közölte Horváth Gábor, a vállalat műszaki igazgatója szerdán a Comnetworx és a Lotus Magyarország közös konferenciáján Budapesten.
A Comnetworx a Lotus termékeinek eladásában Magyarországon évek óta vezető helyen áll, és a Novell szoftvereinek értékesítésében is az első három hely egyikét szerezte meg az utóbbi néhány évben.

A cég jelentősebb partnerei közé áramszolgáltató vállalatok, kiadók és államigazgatási intézmények tartoznak. A Comnetworx a Lotus és a Novell szoftvereivel nagyobb cégek informatikai rendszerét dolgozza ki, de kisebb helyi hálózatok kialakításával is foglalkozik.

Horváth Gábor elmondta: a vállalat alkalmazottainak száma az idén 42 főre emelkedett, az egy évvel ezelőtti 35 főről.

Rácz György Róbert, a Lotus Magyarországi Képviseletének igazgatója elmondta: a Lotus-termékeknek Magyarországon jelenleg körülbelül 60 ezer felhasználója van, akiknek száma évente mintegy 30 százalékkal bővül. A Lotus szoftvereit világszerte több mint 60 millióan, Európában pedig 20 millióan használják.

A Lotus magyarországi piaci részesedését a vállalat szakértői 40-50 százalékra becsülik. Fő partnereik a bankok és a kormányzati szektor.

A vállalat jövőbeni terveiről Hargittai Zsolt marketingmenedzser elmondta: a komplex vállalati rendszerek továbbfejlesztése és kiépítése, dokumentumkezelés és internetes távoktatás iránti igény nőtt meg leginkább az utóbbi időben, ezért a Lotus e területeken bővíti szolgáltatásait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14