IE-New York Broker: bővülő internetes szolgáltatások

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 22. 07:06
IE-New York Broker csütörtöktől kezdve az ország 15 vidéki városában mutatja be eBroker internetes tőzsdei szolgáltatását. A cég befejezte a tárgyalásokat a szegedi székhelyű Cenzor Bróker megvételéről és az akvizíció a közeljövőben lezajlik.
Kovács Kálmán, az IE-New York Broker Rt. vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón közölte: a brókercég megvételére részben azért kerül sor, hogy az IE-New York Broker kiterjessze tevékenységét, és a vidéken élő kisbefektetők számára is még inkább elérhetővé váljék.

Az eBroker csomag segítségével a felhasználók minden fontosabb befektetési döntés meghozatalához megkaphatják a szükséges információt az internet segítségével. Az eBroker valós idejű árfolyam-információkat, nemzetközi tőzsdeindexeket, piaci elemzéseket, a tőzsdén szereplő cégek papírjairól átfogó elemzéseket és trendeket tesz hozzáférhetővé és piaci híreket is közöl.

Ezio Salvai, az Inter-Európa Bank Rt. vezérigazgatója elmondta: az Inter-Európa Bank első háromnegyed éves előzetes számai is - bár azok még nem készek publikálásra - azt mutatják, hogy a bank nyereséges tevékenysége folytatódik. Az elmúlt évet még jelentős veszteséggel zárta a hitelintézet, elsősorban a befektetések után képzett nagy összegű céltartalék miatt.

Az idei első félévben adózás előtt már 885,24 millió forint nyereséget könyvelt el a bank konszolidáltan számítva, szemben a tavaly június végi 538,24 millió forint veszteséggel, miközben mérlegfőösszege 139,68 milliárd forintra csökkent a tavalyi hasonló időszakban elért 146,41 milliárd forintról.

A vezérigazgató leszögezte: a jövőben az Inter-Európa Bank fiókhálózata még inkább a bankcsoport tagjai rendelkezésre áll, minden fiókban eligazítják a leendő ügyfeleket a hitelintézet és a brókercég internetes szolgáltatásairól is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36