Egy kikötő az illegális fegyverkereskedelem ellen

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. szeptember 24. 21:22
A Fehér Ház egy új kikötőt nyitott, melynek célja, hogy segítségével valahogy visszaszorítsák az illegális fegyverkereskedelmet.
Bill Clinton elnök vázolta a kikötő működését. A megfelelő oldalra ellátogatva a fegyverkereskedők ellenőrizhetnék a többi regisztrált, engedéllyel rendelkező kereskedőt, akik fegyvereket rendeltek on-line vagy postán. Fehér Ház azért hozta létre a kikötőt, mert az internetet túl sokan használják már arra, hogy megkerüljék az amerikai törvényeket.

Az amerikai rendelkezések szerint on-line vagy postán rendelt fegyvereket csak más regisztrált, engedéllyel rendelkező forgalmazók vásárolhatnak, a "hagyományos" vevők nem.

Az elmúlt pár hónapban azonban több bűnözőnek és tinédzsernek sikerült hamis engedélyekkel az interneten keresztül fegyvereket vásárolniuk. Ám mostantól a forgalmazóknak lehetőségük lesz ellátogatni egy kikötőre, ahol ellenőrizhetik az engedélyek valódiságát.

Az elnök reméli, hogy a hamis engedélyek eredményes leleplezésével csökkeni fog az internetes illegális fegyvervásárlások száma.

Kulcsszavak: website jog kormány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59