Az Offspring feladni kényszerül

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. szeptember 26. 12:25
A kiadó egyre nagyobb, kényszerítő nyomása miatt az Offspring rockzenekar úgy döntött, hogy mégsem valósítja meg tervét, és nem adja közkézre az interneten új albumát.
"Nagyon örülünk, hogy a Sony Musicnak sikerült egy olyan megállapodást kötnie a The Offspring csapattal, melyben támogatják az együttes kreatív ötleteit, miközben folytathatják a promóciót" - nyilatkozta a Columbia Records szóvivője hétfőn.

Jim Guerinot, az együttes menedzsere is megerősítette a hírt, miszerint a The Offspring valóban feladta tervét, és nem jelenteti meg a Conspiracy of One albumot november 14. előtt, amikor a CD a boltokba kerül.

Egy, az eseményekhez közel álló forrás szerint a megállapodás a pénteki napon született, amikor mindkét fél belátta, hogy jobb elkerülni egy esetleges jogi vitát.

A megállapodás szerint a The Offspring megjelentetheti a maxit az interneten. A kislemezen található szám címe: Original Prankster. A dalt szeptember 29. után tölthetik le a rajongók a zenekar kikötőjéről. A megjelentetéssel egyszerre kezdetét veszi az a játék is, melyben a rajongók 1 millió dollárt nyerhetnek, ha letöltik a dalt, és megadják e-mail címüket a kikötőn – írta a Reuters.

Kulcsszavak: zene mp3 jog mpeg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14