Internetes cégek DDoS-szövetsége

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. szeptember 27. 10:56
Februárban komoly támadás ért több kikötőt, emiatt elérhetetlenek voltak a látogatók számára. A site-okat fenntartó cégek most szövetkeznek egymással, hogy elkerüljék a hasonló helyzeteket.
Februárban a rendszeres támadások miatt kiesett a Yahoo! és az Amazon.com szervere is. Az internetes cégek az úgynevezett DDoS Munkacsoportban tömörültek. A DDoS Munkacsoport azokat a dokumentációkat tekinti át, beszéli meg, melyekből ötleteket meríthetnek az úgynevezett DDoS támadások megelőzésére, kivédésére.

DDoS (denial-of-service) támadás során a bűnelkövető annyi (hamis) kérést küld egy webszervernek, hogy az ne bírja kiszolgálni azokat. A támadó túlterheli a rendszert. A szövetség legismertebb tagjai: Yahoo, Internet Security Systems (ISS), Amazon, E*Trade, Buy.com, Cisco Systems, Lucent Technologies, IBM, Hewlett-Packard, Microsoft, America Online, UUNet, Network ICE.

A szövetségbe tömörülők koordinálhatják munkáikat, megbeszélhetik ötleteiket, így végre egy összehangolt stratégiával léphetnek majd fel a támadásokkal és a támadókkal szemben.

"Jelenleg az a legnagyobb probléma, hogy képtelenek vagyunk leállítani, kivédeni egy DDoS támadást. Megvan annak a lehetősége, hogy valaki úgy támadjon meg egy gépet, hogy azt ne lehessen kivédeni" - nyilatkozta Robert Graham, a Network ICE képviseletében. A Network ICE hálózatok számára forgalmaz olyan rendszereket, melyek érzékelik egy külső behatoló jelenlétét.

A tömörülés egyelőre nem a nyílt harcra koncentrál, hanem azon dolgoznak, hogy hogyan lehetne a DDoS támadások forrásait megtalálni - írta a Dailynews.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50