Az első hazai Sybase-konferencia

, 2000. szeptember 29. 18:54
Az amerikai Sybase hazai felhasználói számára szeptember 20-án (Magyarországon első alkalommal) rendeztek konferenciát, amelyen a munkaállomások kiépítéséről, az internetes alkalmazásfejlesztésről és az üzleti fejlesztések tapasztalatairól esett szó. Az internetes alkalmazásokat, vállalati számítógéprendszereket és internetportálokat szállító vállalkozás budapesti rendezvényét a cég hazai képviselője, az Axis Kft. Sybase-üzletága szervezte.
Koller György, az Axis Sybase-divíziójának igazgatója a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy az internetes fejlesztésekről és a Sybase technológiájának alkalmazásáról a Webigen és az Axis határozatlan időre kötött megállapodást augusztus végén. Az előzetes felmérések szerint Magyarországon leginkább a pénzintézeteknél, a biztosítótársaságoknál és a telekommunikációs cégeknél tapasztalható igény az internetes fejlesztésekre.

Robert Turall, a Sybase internetüzletágának marketingigazgatója a termékek bemutatásakor kiemelte, hogy cégük olyan szoftvert fejlesztett ki az internetes fejlesztésekhez, amelyet a vállalkozások már meglévő hardvereszközeikkel is használhatnak. Itteni részesedésük egyelőre elmarad a tervezettől, de az ágazat olyan meghatározó cégeivel állnak üzleti kapcsolatban, mint a Matáv és a Magyar Posta.

A kaliforniai székhelyű Sybase valamennyi földrészen képviselteti magát leányvállalatai és disztribútorai révén. 1999. évi forgalma csaknem 900 millió dollárt tett ki, a cég saját felmérései szerint 60 százalék feletti piaci részesedést mondhat magáénak a munkacsoportos és mobilalkalmazások terén.

A termékek közül az egyik legfontosabb az internetes rendszerek kialakítását lehetővé tevő Sybase-alkalmazásszerver, amely a tervek szerint egy éven belül több ezer munkahely kiszolgálását támogatja majd Magyarországon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50