Barclays - Vodafone WAP bankszolgáltatások

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2000. szeptember 29. 20:43
A Barclays bank brit részlegének a Vodafone fogja a jövőben biztosítani a bank számlaszolgáltatásaihoz szükséges infrastruktúrát.
A "stratégiai szövetség"-ként emlegetett megállapodás alapján nem csak a bankszámlák lesznek mobiltelefonon elérhetőek, de részvénykereskedelem, és új számlaszolgáltatások is lehetségessé vállnak. A megállapodás szerinti első Wap kézikészülékek az év vége előtt jelennek meg, és egyben megnyílik egy internet mobil portál, melyen információk és különböző szolgáltatások lesznek elérhetőek. Más bankok, mint a Woolwich és a Halifax már korábban megállapodtak a Cellnet-tel, de szolgáltatásaikat csak az előfizetéses mobiltulajdonosoknak kínálták.

A Barclays és a Vodafone az Egyesült Királyságban jellemzően növekvő előre fizetett szolgáltatásokat igénybevevő vásárlói kört is meg akarja hódítani. Valószínűleg a Barclays-nek is meg kell küzdenie a területen jelentkező biztonsági problémákkal. Időközben kiderült, hogy a Halifax IF - Intelligent Finance szolgáltatása a tervezett internetes bank helyett mindössze telefonszolgáltatásként fog működni. A Vodafone a jövő egyik legjelentősebb bővülési területeként tartja számon a szférát.

Kulcsszavak: WAP mobilszolg Vodafone bank

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14