A NOB csalódott a netes érdeklődésben

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2000. október 2. 22:08
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetői a tervezés folyamán túlbecsülték a sydney-i olimpia hivatalos oldalra benéző emberek számát.
Elmondásuk szerint a tények azt mutatják, hogy az internetnek még hosszú fejlődésre van szüksége amíg riválisa tud lenni a televíziós közvetítéseknek. A NOB a játékok kezdete előtt 35 millió ember, vagyis egyéni felhasználóra számított weboldalán. Ezzel szemben tegnap, a játékok befejeződése előtt egy nappal csak 15 millió találatot regisztráltak.

Dick Pound, a NOB marketingrészlegének feje, és a NOB alelnöke szerint túl sokat hittek az internetes megjelenéstől. Michael Payne marketingigazgató szerint az volt eddig az érzésük, hogy a világ az internet körül forog. De a tények szerint továbbra is a televizíó a király, ez kötötte le a nézősereg 99,5%-át. Probléma az is a NOB-nak, hogy a világháló szerepe még nem határozható meg pontosan.

A NOB szélessávú médiumként definiálja, ezért a következő két téli, és a 2004-es athéni nyári játékokon minden mozgóképi anyagot ellenőrzésük alatt kívánnak tartani. Az televíziós társaságoknak is ez az érdeke, mint például az NBC amerikai műsorszórónak, mivel ő az olimpiai legnagyobb pénzügyi támogatója. A NOB decemberben fog az új médiával foglalkozó világkonferenciát rendezni.

Kulcsszavak: olimpia website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59