Bejelentéssorozat Atlantában

Novell

, 2000. október 5. 22:17
Mivel válaszolhat egy világcég azokra a találgatásokra, amelyek belső átszervezése kapcsán "kerülnek forgalomba"? Teljesítménnyel, újszerű megoldásokkal, kreatív jövőkép felmutatásával - ezt tette a Novell is.
Az atlantai NetWorld + Interop kiállításon Eric Schmidt elnök-vezérigazgató megnyitó beszédében többek között szólt az e-business fejlődéséről, a hálózati szoftvereket fejlesztő és forgalmazó cég eddigi legsikeresebb megoldásairól, majd bemutatták a Novell legkorszerűbb, a hálózati szolgáltatások kialakíthatóságát biztosító termékeit, amelyek közös jellemzője, hogy mindegyikük a Novell-filozófia alappilléreként szolgáló "egyetlen hálózat" irányába mutat.

A cég képviselői nem titkolt büszkeséggel szóltak a Red Hat Communicationsszel kialakított stratégiai partnerkapcsolatról, valamint a British Telecommal megkötött több millió dolláros üzletről, majd bejelentettek egy sor új, címtár alapú szoftvert, többek között egy új e-business portált, valamint a Novell Internet Caching System legújabb verzióját.

A Red Hat arra használja majd a Novell eDirectoryját, hogy ügyfeleinek központi felügyeletet és a szolgáltatásokhoz való hitelesített hozzáférést nyújtson a cég Linux-rendszereinek interneten keresztüli telepítésére és felügyeletére. Az alkalmazott megoldás lényege, hogy az eDirectory és a DirXML együttesen olyan integrált keretrendszert alkot, amely egy egyszerűen használható telepítési és felügyeleti webes alkalmazáson keresztül köti össze a rendszerek beállításait, a felügyeleti irányelveket és az ügyfélszolgálati jogosultságokat. Mindezek eredményeképp a Red Hat Network egyéni külsővel jelenhet meg minden ügyfél és partner számára.

A bejelentéssorozat egyik legnagyobb figyelmet kiváltó eleme a Novell e-business portáljának bemutatása volt, amely már az első tapasztalatok szerint is jelentősen leegyszerűsíti az üzleti célú internetes kapcsolatokat.

A Novell Portal Services valójában egy olyan e-business technológia, amellyel személyre szabottabb és termelékenyebb internetes környezet alakítható ki az alkalmazottak, ügyfelek és beszállítók számára: egyetlen bejelentkezéssel egypontos hozzáférést kínál az internetről, intranetről és más hálózatokról összegyűjtött szolgáltatásokhoz - egyfajta főkaput nyitva a kialakulóban lévő "egyetlen hálózatra".

A Gartner elemzője szerint a Novell Portal Serviceshez hasonló vállalati portálok kialakítása egyre több cégnél válik a hálózati infrastruktúra kulcsfontosságú elemévé. 2003-ra a Fortune 500-ban szereplő cégek 60 százaléka saját maga felügyeli vállalati portálját. Legfontosabb céljuk a személyre szabott döntési tartalom hatékony használata, az üzleti alkalmazásokhoz és munkafolyamatokhoz való szerep alapú hozzáférés biztosítása, valamint a céges e-kereskedelmi integráció megvalósítása lesz.

A Novell Portal Services mindezen célok elérésében úgy kíván segíteni, hogy az alkalmazottak, ügyfelek és beszállítók számára egyszerű hozzáférést biztosít a munkakör-specifikus alkalmazásokhoz, együttműködési eszközökhöz, hírekhez és más, a felhasználó számára személyre szabott információkhoz. Különösen fontos, hogy az információk "eszközfüggetlenek", ugyanis bármikor, bárhonnan elérhetők webböngésző, PDA vagy internetes mobiltelefon segítségével.

A leghatásosabb reklám az "éles demonstráció" - ezért a Novell az atlantai kiállításon működés közben is bemutatta az új szolgáltatásokat felvonultató megoldását. "A Novell Portal Services technológiára épülő i-Loginnel alkalmazottaink azonnal hozzáférhetnek a feladatkörüknek megfelelő információhoz és szolgáltatásokhoz, legyen az egy HR-alkalmazás a HR-dolgozók vagy értékesítési adatok a kereskedők számára. A feladatkörökhöz rendelt adatok egy helyre gyűjtése révén csökkenthető a kívánt alkalmazások elérésének ideje, ráadásul egyetlen webböngésző elegendő hozzá. Az alkalmazottak ügyesebben és hatékonyabban dolgozhatnak, legyenek az irodájukban, egy hotelben vagy éppen a párizsi reptéren" - mondta Ken Anderson, a Novell informatikai igazgatója a bemutatót követően.

Egy korábban már sikert aratott termék, az Internet Caching System (ICS) új verziója is debütált a NetWorld + Interop idején: az 1.3-as változat az eddigieknél is nagyobb mértékben gyorsítja a webes tartalom eljuttatását a felhasználókhoz, ezáltal csökkenti az internetes sávszélesség költségeit és a várakozási időket. A Novell ICS 1.3 használatával óriási mértékben felgyorsítható az internetes tartalom alkalmazottak, üzleti partnerek és vásárlók felé történő továbbításának sebessége és hatékonysága - ez pedig versenyelőnyt eredményez az e-business világában.

Kulcsszavak: +céginfo hálózat Novell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38