A Moody's leminősítette a Deutsche Telekomot

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 6. 07:41
Jelentősen visszaminősítette a Deutsche Telekom német távközlési csoport hosszú távú hitelbesorolását csütörtökön a Moody's nemzetközi hitelminősítő, az akvizíciókból és licencdíjakból a cégre háruló rendkívüli fizetési terhek miatt.
A londoni Moody's-iroda által kiadott közlemény szerint a DT hosszú távú adósi osztályzata A2-re süllyedt az eddigi Aa2-ről, vagyis egyszerre három fokozatot romlott. A német szuverén hosszú lejáratú devizaadósság besorolása Aaa a Moody's listáján, vagyis a lehető legjobb. A szuverén osztályzat a nemzetközi hitelminősítői gyakorlatban a kereskedelmi adósság-kibocsátók besorolásának felső határa.

A hitelminősítő indoklása szerint a DT osztályzatrontása tükrözi a cég kockázati profiljának jelentős romlását azután, hogy a legutóbbi idők akvizíciói 94 milliárd, a harmadik generációs mobiltelefon-licencek kifizetendő díjai további 15,5 milliárd eurós fizetési terhet róttak a Matávban is tulajdonos német vállalatra.

Mindemellett a német vezetékes és vezeték nélküli távközlési piacra jellemző, mind élesebb versenyhelyzet is nyomást gyakorol a DT jövedelmezőségére - áll a közleményben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36