Nyertek a Digitális Dívák a Microsofttal szemben!

Nyerges Tibor Nyerges Tibor, 2001. november 3. 10:54
Valószínűleg ha hat hónappal ezelőtt valaki azt mondja a Digital Divas csoportnak, hogy meg fogják nyerni a Microsofttal vívott domain csatájukat, akkor kinevették volna az illetőt.
Pénteken azonban a vállalkozás számára váratlan fordulat következett be. A Microsoft belenyugodott, hogy nem használhatja a http://www.digitaldiva.com domaint, sem azt a segítségnyújtó szolgáltatást, amit ezen a néven indítottak be a Microsoft Network Internetes portálon.

"Mindannyian meglepődtünk. Az eset túlmutat minden elképzelésünkön." - mondta Faith Kaminsky a http://www.digitaldivas.com egyik alapító tagja. A Digital Divas online közösség számítástechnikai tanácsokat ad, segítséget nyújt azoknak, akik még kezdők ezen a területeken, az interneten.

Az 1997-ben alapított csoport áprilisban küldte el levélét a Microsoftnak, melyben arra kérték a céget, hogy ne használják a "DigitalDiva" nevet a technikai tanácsadó szolgálattal összefüggésben. A Digital Divas alapítói szerint ők már három éve használják a nevet, pont ilyen összefüggésben. Az eltérés mindössze egy "s" betu.

"Nagyon kedves a Microsofttól, hogy leül velünk tárgyalni." - mondta Faith Kaminsky. A Microsoft már be is zárta a kikötőt. Aki ellátogat a címre a következő üzenetet találja:

"Köszönjük, hogy érdeklődik a kikötő iránt. A kikötőt átmenetileg bezártuk, mert nevet változtatunk, bővítjük szolgáltatásainkat, javítjuk a designt. Kérjük, nézzen vissza később hozzánk!"

Kulcsszavak: domain Microsoft jog =bill

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14