Ennyire férfias még egy fúró sem volt

forrás: Prím Online, 2015. december 7. 17:29

A Milwaukee új „FUEL 2” vezeték nélküli fúró- és ütvefúró csavarozói helytállnak minden helyzetben, és feleslegessé teszik a nagy teljesítményű vezetékes fúrógépeket mind otthon, mind az építkezéseken.

Az új sorozat első két modellje a modern és férfias kialakítású Milwaukee M18FDD (M18 FUEL fúró-csavarozó) és M18FPD (M18 FUEL ütvefúró-csavarozó). A hatékonyabb munkát két sebességfokozat segíti: 0-550/0-2000 percenkénti fordulatszámmal. 

Az akkumulátorral működő modellek kioldókapcsolói lehetővé teszik a két különböző sebességgel történő fúrást, ami megszokott a különböző Milwaukee termékek esetében. Az FPD modell emellett elvezeti a 32 ezer percenkénti ütésszámnak köszönhető mechanikus rázkódást, megkönnyítve a kemény felületek – például a tégla és a beton – fúrását. A fejlett technológiának és a bolygókerekes hajtóműnek köszönhetően a maximális nyomaték mindkét gép esetében 135 Nm. A konkurens modellekkel való összehasonlításban a termékek kategóriájukban vezető pozíciót töltenek be.

 



A teljesítményt azonban nem csupán a továbbfejlesztett motor, hanem a nagyméretű, 18 voltos és 5 Ah kapacitású lítium-ion akkumulátor is segíti. A Milwaukee REDLITHIUM™ cellái nem csupán rendkívül hatékonyak, de extrém tartósak is, így több ezer újratöltési ciklust viselnek el, mielőtt csökkenne a névleges kapacitásuk.

A fúrókat végül egy, az első FUEL sorozattól örökölt intelligens elektronikai rendszer teszi kiemelkedővé. A REDLINK PLUS™ megóvja az akkumulátorokat a túltöltéstől és a túlzott lemerüléstől. 

Az M18FDD és az M18FPD esetében a szorítóerő a gyűrű segítségével 22 különböző nyomatékfokozatban állítható. A meghajtómechanizmusnak részét képezi az elektronikus fék, amely megállítja a fúrót egy másodperccel a kikapcsolása után. Az új modellek egyetlen darabból álló fémtokmányának befogási tartománya 1,5 és 13 mm között változtatható, a munkát automatikus tokmányzár (FIXTEC) segíti. Az oldalfogantyú az ideálisan kialakított markolattal együtt garantálja a kényelmes munkát és a biztonságot.

 



„Folyamatosan szem előtt tartjuk, hogy vevőinknek milyen igényük van, és ezekre fejlesztésekkel válaszolunk. Minden új termékvonalunkra igaz, hogy az új technológiai vívmányok mellett tartalmazza azoknak a szakembereknek az ötleteit is, akik dolgoznak a szerszámainkkal” – emelte ki az új modellek bemutatásának kapcsán Lánczeth József, a Milwaukee magyarországi képviselője. Az amerikai cég 1924 óta gyárt szerszámokat, és a szénkefe nélküli motorok, valamint a vezeték nélküli megoldások vezető szállítója. Az új és a már ismert termékek a Milwaukee márkakereskedőinél kaphatóak.

A Milwaukee szakértő tanácsadással segíti az érdeklődőket a partnerek által üzemeltetett, de a márka arculatára szabott „Heavy Duty” központokban. A Milwaukee szakembereiből álló „Job Site Solution” csoportok ezenkívül országszerte ellátogatnak majd a nagyobb építkezésekre, ahova magukkal viszik a márka teljes termékkínálatát, hogy a gyakorlatban is bemutathassák, innovatív szerszámaik hogyan segíthetik a jobb és biztonságosabb munkavégzést.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50