Dotkom - új internetes tanácsadó cég alakult

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 12. 09:40
Dotkom Internet Consulting (dotkom.hu) néven új, internetes tanácsadással és kivitelezéssel foglalkozó vállalkozás alakult - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
A Dotkom a tervek szerint három éven belül Magyarország vezető, magas minőségű szolgáltatásokat kínáló internetes szakértő cége lesz.

A Dotkom a közepes és nagyvállalatoknak, valamint szervezeteknek kínál internetes megoldásokhoz kapcsolódó konzultációs szolgáltatásokat, főként a stratégiai, a marketing, az értékesítési és a humánerőforrás területekre koncentrálva. A cég az internetes alkalmazások teljes körű kivitelezését is vállalja, s emellett oktatási és tartalomszolgáltatási üzletágat működtet.

A Dotkom szerint a hazai internet-felhasználók száma már elérte az egymilliót, s a mikrovállalkozásokat leszámítva a magyar cégek kétharmada rendelkezik internet-hozzáféréssel. A nagyvállalatoknál ez az arány megközelíti 100 százalékot.

A Dotkom főállású munkatársainak száma év végre eléri tízet, míg jövőre a harmincat. A gyors fejlődéshez szükséges pénzügyi hátteret a társaságot meghatározó mértékben tulajdonló, MAVA Befektetési Kft. által kezelt pénzügyi alapok hozzák létre.

A vállalkozás másik jelentős tulajdonosa a KFKI Számítástechnikai Rt.

Csizmadia Csaba, a Dotkom marketingigazgatója az MTI-vel közölte: jövőre 80 millió forint árbevételt terveznek, s a befektetések összege 2002 végéig több millió dollárt tesz majd ki.

Kulcsszavak: KFKI Dotkom +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36