Egymilliárd dollárral segíti a HP a szegény országokat

Zsigó József, 2000. október 12. 19:18
A Hewlett-Packard 1 milliárd dolláros programot indít annak érdekében, hogy a szegény, fejlődő országok falusi lakosai is hozzájuthassanak az internet valamennyi szolgáltatásához.
A számítógépgyártó cég afrikai, kínai és dél-amerikai kormányokkal kezd tárgyalásokat arról, hogyan lehetne az egészségügyi információkat és munkalehetőségeket interneten elérhetővé tenni a vidék számára. A program amellett, hogy nagyszerű humanitárius cselekedet, üzleti lehetőség is a HP számára: a közel 4 milliárd ember, aki eddig még sosem látott számítógépet, HP készülékkel fedezheti fel a világot és - legalábbis a HP reményei szerint - később is ezt a márkát részesíti majd előnyben.

A HP "telecenter" néven új, napenergiával működő készülékeket fejleszt ki Costa Ricaban és Bangladeshben és vállalta, hogy kiképzi az ENSZ önkénteseit a nemes feladatra. A HP tervezi még, hogy a fejlődő országok népművészeti termékeiből online boltot nyit és a befolyt összegből a helyi diákokat fogja szponzorálni - írja a Bloomberg News.

Kulcsszavak: HP +legfontosabb +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14