Unalmas parkolók Nikonnal bemutatva

forrás: Prím Online, 2016. január 21. 05:52

A Nikon segít a fotósoknak a „vemÖdalen” frusztrációjának legyőzésében – ez az a jelenség, amikor valaki valami csodaszépet próbál megragadni, de a témáról már több ezer azonos kép létezik – azzal, hogy „új szintre emeli a mindennapi dolgokat”, és varázslatosan átalakítja a hagyományos, unalmas témák fotózását.

A Nikon, a világ különböző tájairól összehívott négy profi fotóst, hogy közönséges parkolókat alakítsanak át szenzációs jelenetekké a Nikon D750 segítségével. A projekt célja az, hogy ihletet adjon a fotósoknak, és a leghétköznapibb témák kreatív lehetőségeinek megragadására inspirálja őket. A profik bemutatják, hogy megfelelő felszereléssel, képességekkel és szemlélettel a fotósok vizuálisan lenyűgöző képeket alkothatnak még a legunalmasabbnak tűnő környezetekben is.

 

 

„Az egyik fő kreatív kihívás, amellyel a fotósok szembesülnek a téma megragadása során az, hogyan érjék el, hogy művük elkülönüljön a rengeteg hasonló képtől, amit a témáról korábban készítettek” – magyarázza Adrien Barakat, a projektben részt vevő négy élvonalbeli fotós egyike. „Könnyű a hagyományosabb képekre összpontosítani, de az igazán kreatív fotós bármilyen környezetben megtalálja saját történetét. Megmutattuk, hogy a mindennapi helyszíneket is egyedivé és varázslatossá lehet tenni a technika megfelelő elsajátításával, ha időt szánunk a téma tanulmányozására és megfelelően készítjük elő a képeket.”

 

 

 A fotósokat azért választották ki, mert korábbi munkáikkal már bizonyították, hogy képesek megtalálni a szépséget olyan dolgokban, amelyeknek a hagyományos értelemben vett esztétikai értéke meglehetősen korlátozott. Az egyedi értelmezések között vannak Alastair Philip Wiper eldugott, éjszakai dán autóparkolói, amelyek mozifilmes hatást keltenek, valamint Aaron Pegg mozgásportréja, amelyen egy balerina látható, és amely arra hívja a tekintetünket, hogy befogadja a szemet vezető vonalakat és a végtelenbe vesző pontokat a képen. Adrien Barakat svájci fotós azt az elméletet mutatja be, hogy mindenből lehet téma, és minden témának ritmusa van. Ezt úgy szemlélteti, hogy bemutatja, a helyszín természetes anonimitását és tipológiáját kihasználva milyen különböző módokon tehető varázslatossá egy autóparkoló. Juan Jerez Franciaországból érkezett: képei a fénnyel és a nem várt tárgyak jelenlétével játszanak, azt demonstrálva, hogy a fotók szépsége nem a témától, hanem a téma megjelenítésétől függ.

 

 

„A Nikon arra ösztönzött, hogy a többi fotóst kreativitásuk határainak kitolására, és ezzel egyidejűleg fényképészeti tudásuk tökéletesítésére inspiráljam” – mondja Juan Jerez. „A projekt számomra lehetőséget nyújtott annak bizonyítására, hogy a kreatív szem és a szakmai tapasztalat kombinációja feltárhatja azokat a szépségeket, amelyeket a sokak által jelentéktelennek tartott helyek rejtenek, és ez természetesen nem csak az autóparkolókra igaz.”

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15