Matáv: ajánlat a macedón telefontársaságra

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 19. 07:03
A Matáv Rt. előzetes vételi ajánlatot nyújtott be október 16-án a Makedonski Telekomunikacii vállalat részvényeinek 51 százalékára kiírt tenderre - jelentette be a Matáv a Magyar Tőkepiacban szerdán.
Korábbi sajtójelentések szerint hat külföldi távközlési vállalat jelezte érdeklődését a macedón állami telefontársaság 51 százalékos privatizációjára, amivel együtt jár a vállalatvezetés átvétele is.

A volt jugoszláv tagköztársaságban ez lesz az eddigi legnagyobb magánosítás.

A macedón kormány az év végéig akarja kiválasztani a stratégiai befektető partnert. A nyertes 51 százalékot szerezhet a MobiMakban is, amely a Mak-Tel mobilszolgáltató ágazata és az egyetlen mobilszolgáltató az országban.

A hat lehetséges pályázó között tartották számon korábban a Matávon kívül a francia Vivendit, a görög állami OTE telefontársaságot, a Swiss Telecom Debitel leányvállalatát, a Slovenia Telecomot és a Turkcell török mobilszolgáltatót.

A Mak-Telnek 2006. januárig tart a monopóliuma a vezetékes szolgáltatásokra. A kormány még nem állapított meg időpontot egy második mobilkoncesszió kiadására.

A Mak-Tel tavaly megkétszerezte nettó profitját, 120 millió márkára, a 35 százalékkal, 340 millió márkára növekedett bevételéből.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59