Könyvvásár az interneten is - 7000 kiadó 100 országból

FeriMesz , 2000. október 22. 22:37
Az idei, 52. frankfurti könyvvásáron több mint 100 ország kb. 7000 kiadója képviselteti magát. A résztvevők bepillantást engednek a könyvpiac tendenciáiba, fejlődésébe. Ez a terület az utóbbi években nagyon sokat változott, egyértelműen az elektronikus média megjelenése által.
A könyvvásár minden negyedik kiállítója bemutat elektronikus publikációkat is. Számukra a 4.0 számú csarnokban külön fórumot biztosítottak. Ebben az évben is ellátogathatunk a könyvvásárra virtuális úton is. A www.buchmesse.de oldalon mindent megtudhatunk a vásár fő témáiról és hátteréről.

Lengyelország a mostani frankfurti könyvvásár középpontja, amely október 18-án kezdődött és október 23-án ér véget. Természetesen most sem maradhat el a könyvvásár egyik fontos eseménye: találkozás az írókkal. Lengyelországból 70 író érkezett, köztük a Nobel-díjas Czeslaw Milosz és Wislava Szymborska. A lengyel humor termékeit is ládaszám hordták Frankfurtba, október közepe óta Frankfurt-szerte több standon tekinthetők meg a lengyel rajzoló, Mleczko karikatúrái.

eBooks, Print-on-Demand, Cross-Media-Production, eCommerce, Content-Management, Web-Based-Learning - kulcsszavak, amelyek nevekkel, okokkal és ajánlatokkal együtt meghatározzák az elektronikus lehetőségek piacát. A könyvvásár területén mindenhol találhatunk elektronikus formában közzétett dokumentumokat. A frankfurti könyvvásár lett az elektronikus publikálás legnagyobb bemutatójává a világon. Az Electronic Media kategóriában bemutatott anyagok már 1993 óta a 4.0 csarnokban tekinthetők meg. Itt találkoznak a klasszikus kiadók az új média képviselőivel. Itt lesz partnerré két kiadó, ha közös projektről van szó, egyszóval ez az a hely, ahol évről-évre jelen van az eBook-profik, a multimédiás kiadók és hasonló érdekeltségű cégek színe-java. A látogatók előtt az egyes témákkal foglalkozó csarnokokban és az Electronic Media-csarnokban feltárul a témában nyújtott lehetőségek teljes spektruma, bepillanthatnak a fejlődés aktuális eseményeibe. Minden évben megjelennek az adott területre érvényes trendek, amelyek körül rendszerint sok vita és beszélgetés folyik. A 2000-es év hangsúlyos témája: New Books - New Shops - New Jobs (Új könyvek - új boltok - új állások).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50