Erősítenek a Sony PS2 ellenfelei

Gyimesi Dávid, 2000. október 27. 21:12
A Sony Playstation 2 piacra dobása már csak karnyújtásnyira van, de a rivális vállalatok sem adják meg magukat.
Főleg miután meghallották, hogy a Sony csak feleannyi készüléket tud az amerikai piacra szállítani, mint azt előzőleg gondolták.

Persze még így is félmillió darabot kívánnak bevinni, majd hetente újabb százezret.

Nos, ebben az öldöklő küzdelemben, a Sony ellenfelei félig-meddig összefogtak a japán vállalat ellen.

Chris Gilbert a Sega amerikai vezetője úgy gondolja, hogy a Sony késlekedése csak nekik segít: "A Dreamcast a piacon van, nincs mellébeszélés. Lemész a boltba és megveszed, nem kell egy teljes hétvégét azzal tölteni, hogy vadászol rá a különböző bevásárlóközpontokban."

A Sega véleménye szerint a PS2 a legegyértelműbb választás karácsonyi ajándéknak, de a legjobb is? A Dreamcast olcsóbb, több helyen kapható és internetkapcsolattal is rendelkezik.

"A PS2-n csak néhány igazán jó game lesz, nem lesznek perifériák és nincs lehetőség on-line játékra"

A Sega folyamatosan jelenteti meg a jobbnál jobb játékokat, amik képesek kihasználni az on-line lehetőségeket: NFL2001, NBA2001 és persze a Quake3.

"A nap végén senkit nem érdekelnek majd a technikai adatok, csak az, hogy milyen jót játszottak" - állítják a Sega emberei.

A Nintendo is arra pályázik, hogy kihasználja a sok hoppon maradt felhasználót, akik majd a PS2 helyett a Nintendo 64-et viszik haza a fárasztó bevásárlótúra után. Erre az időre tervezik bedobni az új játékukat is, a "The Legend of Zelda: Majora's Mask"-ot. A Nintendo új konzolja a GameCube pedig 2001 őszén veszi fel a versenyt a PS2-vel.

A Microsoft, a konzolpiac újonca, hétfőn jelentette be, hogy szerződést kötött az Infogramesszel, az egyik legnagyobb játékkiadó céggel, amely olyan programok mögött állt, mint az Oddworld, a Driver vagy az Unreal Tournament. Persze az Infogrames nem csak az XBox-ra fog fejleszteni. A ZDNet szerint ott lesznek a PS2-piacon is.

A Microsoft szakemberei nem fektetnek akkora hangsúlyt az idei karácsonyi vásárlási lázra, hiszen az Xbox csak a jövő évben fog megjelenni. Ők a jövőben hisznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50