Hamarosan megszületik az újabb Napster-ítélet

Zsigó József, 2000. október 29. 22:22
A három bíróból álló fellebbviteli testület hamarosan meghozza ítéletét, miközben az amerikai elnökválasztási kampányba is bekerült Napster népszerűbb, mint valaha.
Felmérések szerint szeptemberben az amerikai komputertulajdonosok 30%-a töltötte le a Napster fájlcserélő szoftverét, míg márciusban ez az arány csak 12% volt. Az egész világon több mint 36 millió ember kereste fel a Napster honlapját.

Az elsőfokú döntést követően - amely a Napster bezárását rendelte el - az ügy egy háromtagú testület elé került. Hamarosan megszületik a döntés, amely nem csak a Napster, hanem az egész digitális zene jövőjét is befolyásolja. Elemzők szerint újabb fordulóra kerül sor, vagyis az ügy visszakerül az elsőfokú ítéletet hozó Merylin Hall Patelhez. Ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy ismét a Napster bezárását rendeli majd el Patel. Úgy tűnik, sem a Napsternek, sem a zenei kiadóknak nem sürgős az ügy mielőbbi lezárása. A kiadók már nagy gőzzel dolgoznak saját szoftverükön, amelyhez a Napstertől vettek mintát, a Napster pedig hajlandó egyezkedni velük. Elemzők szerint kompromisszumos megoldás várható, amelyben mindkét fél nyerhet az új technológián - írja a The Standard.

Kulcsszavak: Napster jog mp3 zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14