Közös Napster-Bertelsmann üzlet

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2000. október 31. 21:39
A német médiakonglomerátum bejelentette, hogy szövetséget köt a Napster zeneletöltő weboldallal, és ez több mint jelentős előrelépés a bírósági tárgyalótermekhez képest.
A két vállalat olyan új előfizetői rendszer kifejlesztésében állapodott meg, mely lehetővé teszi az internetfelhasználók számára a szerzői jogvédett hanganyagok letöltését. Ez legális keresést biztosítana a Bertelsmann óriáskiadó teljes választékából, ideértve például a most Grammy-díjat kapott Carlos Santanát és Whitney Houstont. Mi több, a Bertelsmann bejelentette, hogy ejti vádjait a Napster ellen, amennyiben a szolgáltatás sikeresen beindul, sőt ehhez még kölcsönt is hajlandó biztosítani a Napsternek.

A német óriás a többi pereskedő lemezcéget is biztatta a csatlakozásra, mivel: „semmi kétség afelől, hogy a jövőben a fájlküldés tovább fog élni a média- és szórakoztatóiparban; nincs más mód, mint hogy megalkossuk ennek üzleti kereteit”. A Napster képviselői a szolgáltatás árát havi 4 dollár 95 centben valószínűsítették. Az elképzelés döntő fordulatot jelent a kiadók legalább egyikének hozzáállásában, és ez jelentős hatással lehet az eseményekre, de azt sem lehet figyelmen kívül hagyni - emlékeztet a CNet -, hogy a Napstert ezután is fenyegeti egy azonnali bezárást elrendelő esetleges bírósági végzés.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55