A Huawei bemutatta új, Mate 9 okostelefonját

A Mate 9 lenyűgöző teljesítménnyel és erős akkumulátorral érkezik

forrás: Prím Online, 2016. november 4. 07:07

A Huawei fogyasztói üzletága a mai napon bemutatta legújabb prémium okostelefonjait, a HUAWEI Mate 9-et és annak PORSCHE DESIGN verzióját. 

A készüléket a világ jelenleg legnagyobb teljesítményű processzorával, a Kirin 960-nal szerelte fel a gyártó. Az 5.9 inches FHD kijelzőjű Mate 9 SuperCharge gyorstöltési technológiával érkezik, amely lehetővé teszi, hogy használója mindössze 20 perc alatt egy egész napra elegendő energiával töltse fel a telefon akkumulátorát. A Mate 9 hátlapi kamerája második generációs Leica dual lencsés kamera, 2x nagyítású Hybrid Zoom technológiával, egy 12 megapixeles RGB és egy 20 megapixeles monokróm szenzorral. A Mate 9 a Huawei első telefonja, amely Android 7.0-val debütál, felhasználói felülete az EMUI 5.0, amelynek köszönhetően a telefon funkcióinak több mint 50 százaléka mindössze két kattintással elérhető.

 

„A HUAWEI Mate 9 fejlesztésekor egy egyszerű kérdéssel indultunk: hogyan tehetjük még jobbá az okostelefon felhasználói élmény minden egyes elemét?” – mondta el a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója, Richard Yu. „Tudjuk, hogy napjaink felhasználói számára egy gyors és jól funkcionáló okostelefon már alapnak számít, fontos számukra a gyönyörű dizájn és az intuitív funkciók is. Ezért két olyan készüléket alkottunk, amelyek mind szoftveresen, mind pedig hardveresen az innováció élvonalában állnak: az eredmény egy kívül-belül új okostelefon.”  

 

Kirin 960: maximalizált teljesítmény és sebesség

A HUAWEI Mate 9 családot a prémium Kirin 960 chipsettel szerelte fel a gyártó, amely a Huawei saját Machine Learning algoritmusával gyors és akadozásmentes élményt biztosít 18 hónap folyamatos használat után is.

 

A Kirin 960 a világ első chipsetje, amelyet nyolcmagos ARM Cortex-A73/A53 CPU-val és Mali G71 nyolcmagos grafikai gyorsítóval látott el a gyártó. A CPU az okostelefon SoC-k között a legjobb többmagos teljesítményt kínálja, miközben 15 százalékkal csökkenti az energiahasználatot. A grafikai gyorsító elődjénél 180 százalékkal jobb teljesítményt és 40 százalékkal jobb energiahatékonyságot biztosít. A Kirin 960 emellett támogatja a Vulkan nevű új 3D grafikai megoldást is az Android 7.0 rendszeren, a grafikai teljesítmény így 400 százalékkal nő. 

 

 

Biztonságos, gyorsabban töltődő akkumulátor

A HUAWEI Mate 9 4000 mAh akkumulátora a vadonatúj SuperCharge technológiával érkezik. A telefon fejlett energiatakarékossági technológiájának köszönhetően a HUAWEI Mate 9 üzemideje több mint két nap: ez 40 százalékkal több CDMA hívásidőt és 20 százalékkal több játék időt biztosít. 

 

A SuperCharge technológia 5A gyorstöltése az előző generációnál 50 százalékkal nagyobb teljesítményt kínál - 10 percnyi töltés elég energiát biztosít ahhoz, hogy két teljes filmet végignézzünk. Az akkumulátort emellett ipari biztonsági rendszerrel szerelte fel a gyártó, többek között a Super Safe 5-gate védelemmel, amely folyamatos ellenőrzés alatt tartja a feszültséget, az áramot és a hőmérsékletet, hogy kiküszöbölhessen bármiféle biztonsági kockázatot és megőrizze az akkumulátor élettartamát. 

 

 

Professzionális minőségű okostelefonos fényképezés

A Huawei P9 sikerét követve a HUAWEI Mate 9-et a Leicával közösen tervezett második generációs dual lencsés kamerával látta el a gyártó. A Huawei és a Leica további finomhangolásokat végzett a kamera modulon, és fokozta annak optikai teljesítményét. A 12 megapixeles/F2.2 RGB szenzor, a 20 megapixeles/ F2.2 monokróm szenzor és a továbbfejlesztett képfúziós algoritmusok szinkronban dolgoznak, hogy lenyűgöző képek készülhessenek. 

 

Az RGB szenzor megörökíti az élethű színeket, míg a monokróm szenzor elkapja a részleteket. Emellett a HUAWEI Mate 9 kamerája optikai képstabilizátorral (OIS) rendelkezik. Az iparág első dual kamerás pixelösszevonási technológiájának köszönhetően a Mate 9 rossz fényviszonyok között, éjszaka is remek képeket készít. 

 

A Kirin 960-at úgy tervezte a Huawei, hogy Hybrid Zoom technológiával támogassa a dual Leica kamerát. A 4-1 Hybrid autófókusz olyan funkciókat használ, mint a lézeres fókusz, a fázis-észlelő fókusz, mélységélesség és kontraszt fókusz. 

 

Dizájn és technológia

A HUAWEI Mate 9 exkluzív, Porsche Design verziója egyesíti magában a piacvezető technológiát és a Porsche Design egyedi esztétikumát. A Porsche Design HUAWEI Mate 9-cel a Huawei egy 5.5” ívelt AMOLED kijelzőjű készüléket mutat be, amely azonban Magyarországon várhatóan nem lesz elérhető. 

 

Az Android felhasználói élmény, újraálmodva

Az EMUI 5.0-val a HUAWEI Mate 9 újraálmodja a natív Android operációs rendszert a Linux használatával, így javítva a felhasználói élményt és a funkcionalitást. Az EMUI 5.0 alkalmazkodik a felhasználó viselkedési mintáihoz, és biztosítja, hogy a használója számára legfontosabb alkalmazások legyenek a leggyorsabban elérhetőek, és gördülékenyebbé teszi azok működést. Az EMUI 5.0 emellett lelassítja azt a teljesítménycsökkenést, ami idővel minden okostelefonnál jelentkezik.

 

Az EMUI 5.0 egy olyan, vadonatúj felhasználói felületi dizájnt kínál, amelynek segítségével a telefon funkcióinak több mint 50 százaléka két kattintás alatt, míg több mint 90 százaléka három kattintás alatt elérhető. 

 

Ár és elérhetőség

  • A HUAWEI Mate 9 fekete, szürke, ezüst, arany, barna és fehér színekben lesz elérhető. 
  • A HUAWEI Mate 9 elsőként a következő országokban lesz elérhető: Egyesült Arab Emírségek, Franciaország, Japán, Kína, Kuwait, Lengyelország, Malajzia, Németország, Olaszország, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Thaiföld.

   

HUAWEI Mate 9: 4GB + 64 GB – €699 

PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 9: 6GB + 256GB – €1395  

 

A Huawei emellett bemutatta a könnyű HUAWEI FIT okoskarkötőt, amely többek között figyeli felhasználója aktivitását, alvását és pulzusmérőt is tartalmaz. A HUAWEI FIT elsőként Franciaországban, Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Portugáliában és az Egyesült Államokban lesz elérhető 149 eurós áron, szürke és ezüst színekben.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15