A Deutsche Telekom eredményei

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 9. 18:54
A volt német távközlési monopólium, a Deutsche Telekom az első kilenc hónapban 29,3 milliárd euró csoportszintű forgalmat ért el, ez 14,5 százalékkal több, mint a tavalyi első háromnegyed év 25,6 milliárd eurós bevétele.
A bevételt 2,3 milliárd euróval növelte, hogy először konszolidálták a korábban megszerzett brit One2One mobilszolgáltatót, valamint a francia Club Internet és a SIRIS internetszolgáltatót. Ezek nélkül a bevétel növekedése 5,5 százalékos lett volna.

A kilenchavi csoportszintű nettó profit 8,4 milliárd euró volt, 546 százalékkal jobb a tavalyi hasonló időszaki 1,3 milliárd eurónál, de ez is főleg egyszeri tételekből származott. Az első negyedévben a Deutsche Telekom 2,9 milliárd euróért - adómentesen - eladta részesedését a Global One hálózatból. A második negyedévben 2,7 milliárd eurót jövedelmezett az internetszolgáltató leányvállalat, a T-Online International tőzsdei bevezetése. A Deutsche Telekom az olasz Wind konzorciumban megvolt részesedését is eladta, 2,3 milliárd euróért, ugyancsak adómentesen. A harmadik negyedévben 2,96 milliárd euróért túladott helyi kábeltévés részesedésein két szövetségi tartományban.

Rendkívüli kiadások és leírások 1,8 milliárd euróval rontották a profitot az első kilenc hónapban, az először konszolidált részesedések pedig 1,4 milliárd eurós "arculatamortizációval" jártak. Ugyancsak terhelte az eredményt a harmadik generációs (UMTS) pályázat és az új előfizetők megszerzésének költsége.

A Deutsche Telekom nem közölte, hogyan alakult volna nettó profitja a rendkívüli tételek nélkül. Elemzők erre 770 millió eurót valószínűsítettek, a tavalyi első kilenc hónapra becsült 1,25 milliárd euró helyett.

Szeptember végén a Deutsche Telekomnak több mint kétszer annyi mobil-előfizetője volt, mint tavaly szeptember végén. Tizenegymillió fővel növelték előfizetőik számát azok a társaságok, amelyekben a Deutsche Telekomnak többsége van, ezen belül Németországban 7 millióval nőtt az előfizetők száma. A fő leányvállalat T-Online internetszolgáltató előfizetői 7 millióan voltak szeptember végén, a tavaly szeptember végi 3,6 millió helyett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50