Állami irányítás alatt marad az orosz távközlési holding

Nyíri Miklós, 2000. november 2. 11:54
A Szvijazinvest orosz távközlési holding 7-8 vállalatba szeretné koncentrálni a jelenlegi 89 regionális távközlési vállalatot, amelyek a reorganizáció után is közvetetten többségi állami tulajdonban maradnak.
A jövő április-június időszakban esedékes közgyűléseken fogják az érintett vállalatok vezetése elé terjeszteni a cégegyesítési terveket, amelyek megvalósítása 2-3 évet vesz majd igénybe.

A Szvijazinvest 75%-os tulajdonosa az orosz állam, a további magánosítást a kormány elhalasztotta a piac jelenlegi gyengesége okán. A cég értéke ma 1.6 milliárd dollár, ami megtízszereződhet, ha a piaci feltételek javulnak. A cég szintén megpróbálta a moszkvai helyi szolgáltató MGTS integrálását is - de ez a terve kudarcba fulladt.

Az MGTS nincs teljes mértékben a Szvijazinvest tulajdonában. A vállalat igazgatója, Vlagyimir Lagutin azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy véleményük szerint nem csak a vállalategyesítési terv profitabilitása kérdéses, hanem az érintett leányvállalatok sorsa is. Meglátása szerint nehéz lesz a leányvállalatok részvényeseit megnyerni a centralizáló projektnek.

Kulcsszavak: Szvijazinvest +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59