Újra a BT az Év Családbarát Vállalata

forrás: Prím Online, 2016. november 17. 09:45

Harmadik alkalommal nyerte el az Év Családbarát Vállalata díjat a BT (British Telecommunications) magyarországi szolgáltató központja a nagyvállalati kategóriában. A díjat Szabó Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója vette át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gáláján. A cégvezető a díj kapcsán a családbarát intézkedések munkaerőmegtartó szerepét hangsúlyozta.

A BT dinamikusan fejlődő csapatát többségükben fiatal, a családalapítás küszöbén álló munkatársak alkotják. A dolgozók átlagéletkora 31 év, és a munkatársak több mint fele nő. A vállalat felismerte a szervezet összetételéből adódó kihívásokat, és átfogó intézkedéseivel törekszik arra, hogy minél előnyösebb lehetőségeket kínáljanak a munkatársak és azok családtagjainak egyaránt. A vezetői szemlélet és nyitottság eredményeként, valamint a BT globális tapasztalatainak és fejlett infrastruktúrájának köszönhetően már a kezdetektől lehetővé vált számos jól bevált munkavállaló- és családbarát intézkedés bevezetése  – úgy mint fizetett magán egészségbiztosítás orvosi ellátásra és megelőzésre, mely rendkívül kedvező feltételekkel  a családtagokra is kiterjeszthető, köztük a terhesgondozással. A kismama program, mely segíti a szülési szabadság utáni visszatérést a vállalat kötelékébe, társulva a családi napközis férőhelyek biztosításával, vagy a cafeteria juttatásokkal, melyek között a bölcsődei és óvodai költségek térítése is szerepelni fog a jövő év elejétől. Fontos még kiemelni, hogy a kollégák számára szintén elérhető a rugalmas- vagy részmunkaidő, valamint a távmunka lehetősége. 

 

 

A családbarát intézkedések fenntartása és bevezetése szerves részét képezik a vállalat stratégiájának, melyet díjak sora is kíséri. A BT 2012 és 2014 után, immáron harmadik alkalommal 2016-ban is elnyerte az Év Családbarát Vállalata díjat nagyvállalati kategóriában. Az eseményen Szabó Zoltán a BT magyarországi szolgáltató központjának ügyvezető igazgatója vette át a cég díját, aki elmondta: „Kollégáink nagy része, a korukból adódóan, még a családalapítás előtt áll vagy éppen az elején jár. Ezért kulcsfontosságúnak tartjuk a családbarát intézkedéseket és a hosszútávon történő fenntartásukat, mivel ez fontos érték és megtartó erő a munkatársaink számára. Legyen a szó magán-egészégbiztosításról, a fenntartott családi napközis férőhelyekről, vagy széles körű cafeteria elemekről, mind-mind azért születtek, hogy támogassuk kollégainkat az egészséges munka-család egyensúly kialakításában és fenntartásában”.

 

A BT 1999-ben a gyorsan növekvő kelet-közép-európai piacon elsőként nyitotta meg budapesti irodáját. 2007-ben jelenlétét tovább erősítve Magyarországon hozta létre Európai Szolgáltató Központját (BT ROC Kft.), mely ma már két telephelyen, Budapesten és Debrecenben, összesen több mint 2000 főt foglalkoztat.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55