Fényképsorozat A diótörő című balett első előadásáról sötétben

A Melissa Chapskival készített exkluzív fotósorozat demonstrálja, hogy mire is képes a Nikon D3400 kedvezőtlen fényviszonyok mellett

forrás: Prím Online, 2016. december 20. 12:26

A Nikon exkluzív fotósorozatán Melissa Chapski (ballerinachi), a Holland Nemzeti Balett ifjúsági társulatának prímabalerinája a világon elsőként szinte teljes sötétségben adja elő a Csokoládétündér táncát Csajkovszkij A diótörő című darabjából.

Melissát a világhírű karácsonyi tánc előadása során fényképezték le, demonstrálva a Nikon D3400 kevés fény mellett nyújtott teljesítményét. A D3400 egy kezdőknek szánt, DX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgép, amellyel bárki könnyedén készíthet jó minőségű képeket, és egy szempillantás alatt meg is oszthatja őket. 

 

Az egyedi fotósorozat képeit az angol nemzeti balett-társulat fotósa, Laurent Liotardo (balletandphotos) – aki mellesleg maga is balett-táncos – készítette a D3400 fényképezőgéppel az amszterdami De Brakke Grond színházban. „Táncfotósként a legnagyobb kihívás elkapni a megfelelő pillanatot. Gyakran kell gyenge megvilágítás mellett dolgoznunk, és ha egyszer elszalasztjuk a pillanatot, soha többé nem tér vissza.” – mondta el Laurent. „A Nikon D3400-zal fényképeztem Melissa gyönyörű vonalait és mozdulatait a színház drámai sötétségével a háttérben. Gyakran kell sötétben fényképeznem. Néha napokig nem is látok természetes fényt. Ezért teljesen lenyűgözött, hogy találtam egy olyan kicsi és megfizethető gépet, ami jól alkalmazkodik ezekhez a körülményekhez, amellyel gyorsan mozoghatok, és amellyel könnyen megoszthatom a képeket.”

 

 

 

A Nikon SnapBridge technológiája Bluetooth low energy (BLE) technológiával működik, melynek segítségével a D3400 állandó, alacsony fogyasztású kapcsolatot tart fenn az okostelefonjával vagy táblagépével. A fényképezőgép a képek készítése közben szinkronizálja a felvételeket a mobileszközzel. Nincs szükség újracsatlakoztatásra, és a rendszer automatikusan át is méretezi a telefonra kerülő fényképeket, hogy Ön azonnal feltölthesse és megoszthassa őket a közösségi médiában.  

 

Azért választottuk inspirációként A diótörő balettet, mert szorosan kapcsolódik a közelgő ünnepekhez, és a balett témájú képek nagyon népszerűek a közösségi médiában is (az Instagramon 5,9 milliónál is több kép van megjelölve a #ballet hashtaggel). A szinte teljes sötétségben előadott tánc tökéletes kihívást jelentett a belépő szintű tükörreflexes D3400 fényképezőgép számára. A fotósorozat készítése során megmutathatta, hogy lehetséges egyetlen gépben egyesíteni a fotózás megszállottjai által elvárt funkciókat az egyszerű hordozhatósággal és összekapcsolási lehetőségekkel, amelyekről a korábban okostelefonnal fényképező felhasználók semmiképpen sem szeretnének lemondani.

 

   

 

Melissa Chapski, a Holland Nemzeti Balett ifjúsági társulatának prímabalerinája a fotózás után a következőket mondta: „A sötétben táncolni valódi kihívás volt. Néha a színpadot is alig láttam, így nem tudtam, hová fogok érkezni egy-egy mozdulat végén. Nagyon izgalmas volt látni, ahogy végül minden összeállt. Nem sikerült volna, ha a koreográfus, a fotós és én nem inspiráljuk egymást. A végeredmény mindannyiunk művészi teljesítményét magába foglalja.” 

 

 

A könnyű D3400 fényképezőgéppel egyszerűen készíthet kiváló minőségű fényképeket. A nagyméretű, 24,2 megapixeles, DX formátumú érzékelőnek, a Nikon nagy teljesítményű EXPEED 4 képprocesszorának és az Ön NIKKOR objektívjének köszönhetően páratlanul részletgazdag fényképek készülnek. A széles, 100 és 25 600 közötti ISO fényérzékenység-tartománynak köszönhetően még félhomályban is kristálytiszta felvételeket készíthet a színházi előadásokról és egyéb eseményekről vagy éppen az esti séta során.

 

A diótörő sötétben előadott Csokoládétündér-táncát a holland House of Makers társulat koreografálta a Nikon számára. Az előadáshoz külön, kézzel készített balettruhát rendeltek.

Kulcsszavak: fényképezés D3400 Nikon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15