Imázsváltásra készül a Canon

Fekete Gizella, 2000. november 9. 08:09
New York és Párizs után november 20-tól Tokió ad helyet a Canon új évezrednek szánt tecnológiáját és berendezéseit bemutató jubileumi világkiállításának, a Canon Expo 2000-nek. Magyarországon az Iparművészeti Múzeumban tart bemutatót a társaság. A kiállítássorozat már a Canon jövőbeni imázsátalakításának az előszele.
Az imázsváltás kapcsán – vezetői elhatározása szerint – kb. 10 millió dolláros k+f költség felhasználásával a világ irodatechnikai vezető vállalata IT-céggé, network services providerré válik, s analóg termékskálája mellett egyre dominánsabbá válnak a digitális megoldások.

Magyarországon az Ipaművészeti Múzeumban, Digitális Napok 2000 néven rendez a fentiek kapcsán november 8-tól háromnapos rendezvénysorozatot a Canon. Az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón Peter Saak, a Canon kelet-európai régiókért felelős marketingigazgatója elmondta, hogy jövőbeni két új célpiacuk a digitális iroda és a digitális otthoni iroda lesz, s ennek megfelelően az eddigi hardverszállítói szerepkörüket rendszerellátóra váltják.

A bemutatókon a Canon termékskálából többek között a papírhegyeket eltüntető Canonfile for Windows szoftveren alapuló elektronikus archiváló rendszert, a GP szériájú többfunkciós digitális berendezéseket, a még csak prototípusként létező iR 3250, önálló hálózati kommunikációra (e-mail, fax) képes digitális nyomtatót és a legújabb digitális fényképezőgépeket-kamerákat ismerhetik meg közelebbről az odalátogatók, akik elsősorban a Canon hazai viszonteladói (9-én 9-16 óra között a nagyközönség is megtekintheti a kiállítást).

Moravcsik László, a Canon Hungária vezérigazgatója árbevételükre vonatkozó újságírói kérdésre elmondta, megalakulásuk óta szinte minden évben 30 százalékos bevételnövekedést produkálnak, így a térség árbevétele az idén valószínűleg meghaladja majd a 10 milliárd forintot, s a magasabb termékszegmensekben már idehaza is a digitális termékek értékesítése dominál. A fenti összeg nem csupán gépek, hanem az azok funkcionalitásának bővítését (biztonságos nyomtatás, nyomtatási költségnyilvántartás, csoportos nyomtatás stb.) célzó megoldások értékesítéséből is származik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14