20. alkalommal adják át a Magyar Termék Nagydíjakat a parlamentben

2017-ben már 46 témakörben lehetett pályázni a Magyar Termék Nagydíj Pályázaton

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 10. 13:10

Huszadik alkalommal adják át a Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított minőség „útlevelét” a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében, szeptember 5-én. 

Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Magyar Termék Nagydíj zsűrijének várakozását is felülmúlta a most beérkezett pályázatok magas színvonala, sokszínűsége. 2017-ben 46 főkategóriában hirdették meg hazánk legrangosabb minősítő rendszerévé vált pályázatát, amelyben továbbra is az innovatív szemlélet, a kreatív, integrált megoldások és a minőség áll a fókuszban. A pályázati főcsoportok között szerepelt többek között az építő- és élelmiszeripar, szabadidős tevékenységek, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmens, valamint a ruházati termékek gyártása. Az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozásúak; művészek, szolgáltatók. 

 

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2017-ben huszadik alkalommal írta ki és valósította meg az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Nádudvari Élelmiszer Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint kiemelt támogatóként a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, továbbá szakmai támogatóként a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. 

 

A Pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére 2017. szeptember 5-én kerül sor az Országház Felsőházi termében. Az ünnepségen beszédet mond és a kitüntetéseket átadja: Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

 

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat hazánk legrangosabb minősítő rendszere. 1998-as indulása óta évről évre bővült a pályázati lehetőségek száma. Ebben az évben már 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások különböző termékeket és szolgáltatásokat, hogy a magas színvonalat, a biztonságot jelentő védjegyet elnyerjék. A Pályázat a kezdetektől nagy hangsúlyt helyez arra, hogy olyan vállalkozások kapják meg a díjat, amelyek innovatív, magas szellemi hozzáadott értékeket képviselnek, minőségi, környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldásokat kínálnak. Fontosnak tartják azon természetes személyek és külhoni vállalkozások elismerését, akik tevékenységük során többszörösen bebizonyították elkötelezettségüket az anyaország és a határainkon túli területek gazdasági, kulturális tevékenységégének segítése és erősítése érdekében.

 

 

Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati iroda ügyvezető igazgatója a Kiírók Tanácsa nevében elmondta: „Az eltelt 20 esztendő bizonyította a Magyar Termék Nagydíj Pályázat létjogosultságát, a kezdetekben megfogalmazott alapelvek időtállónak bizonyultak, mindemellett a folyamatos fejlődés igényét követve a gazdaság szinte teljes palettáját sikerült napjainkra lefedni. A jubileum évében a pályázatok ismeretében büszkén mondhatjuk el, hogy a Magyar Termék Nagydíj és a hozzá kapcsolódó pályázat olyan hazai és Kárpát-medencei vállalkozásokat ismer el, amelyek munkájuk során kiváló minőséget állítottak elő, kiemelt figyelmet fordítottak hazánk gazdaságának erősödésére, a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra és a termékbiztonságra is. Az elmúlt két évtized alatt körülbelül hatszorosára bővült a pályázati lehetőségek száma és elmondható, hogy az idén díjazott pályázók kivétel nélkül olyan alapelvek mentén működnek, melyek nem csak a hosszú távú sikeres működés előfeltételei, hanem annak állandó minőségéről és fenntarthatóságáról is gondoskodnak. Valamennyi győztes példa értékű modellt jelenít meg, követendő mintaként állhatnak a gazdaság minden szereplője előtt, így a szeptemberi parlamenti díjátadót méltán nevezhetjük a Gazdaság Ünnepének.” 

 

2017-től olyan új főcsoportokban is indulhattak a cégek, ahol kiemelt fontossággal bír az energiahatékonyság. Továbbá lehetőségük nyílt a lokális értékeket, hagyományokat, kultúrát bemutató pályázóknak, vagy a múzeumi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak is megmérettetni magukat. A Magyar Termék Nagydíj Pályázatra jelentkezhetett minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott áruval, árucsoporttal, szolgáltatással. Egy pályázó több pályázattal is szerepelhetett, illetve arra is volt lehetőség, hogy több pályázó közös pályázattal induljon a megmérettetésen. 

 

A kitüntetést magyar és angol nyelvű díszoklevél, valamint a Hollóházi Porcelángyár Kft.– amely 2017-ben ünnepli 240 éves iparalapítását – alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsítja. Az esemény során, a Kiírók Tanácsának tagjai által külön elismerésekben is részesülnek a legkiemelkedőbb pályázatok. Ilyen kitüntetés a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű Díja, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíja, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Életmű Díja, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíja és a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Emlékdíja. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Hűség Díját a Magyar Termék Nagydíj Pályázat 20. évfordulója alkalmából alapították a Védjegyoltalom jogosultjai.  

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Ismét várja korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését az OXO csoport

Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is jelenlévő OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít majd. A jelentkezés nyitva áll minden innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

2024. február 15. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15