DVD-s tartalom a CD-R lemezen

Gyimesi Dávid, 2000. november 22. 17:25
A Sonic bejelentette a legújabb MyDVD nevű szoftverét, amelynek segítségével lehetőség nyílik a DVD-s tartalom olcsó, CD-R lemezen történő rögzítésére.
A Sonic a világ egyik vezető DVD-alkalmazásfejlesztő cége. Ennek megfelelően az új szoftvere is kiváló minőséget képvisel. A MyDVD segítségével könnyen lehet például digitális, interaktív emlékalbumokat készíteni, amelyek tartalmazhatnak videókat, képeket, zenéket. Így a szülinapi bulik, sportesemények, nyaralások stb. már digitális formában is megőrizhetők. A MyDVD a cég híres DVDit nevű alkalmazására épül, amely kifejezetten a professzionális DVD-technológiákhoz és -eljárásokhoz készült. A MyDVD-t úgy fejlesztették ki, hogy azt minden felhasználó könnyen és gyorsan tudja használni. Egy fogd és vidd felülettel rendelkezik, ezért a rögzíteni kívánt videókat és képeket szinte csak ki kell választani.

Ezenkívül lehetőség van beépített nézegető használatára is. Természetesen szükség van egy CD-író meghajtóra ahhoz, hogy az otthoni videók publikálhatók legyenek. A MyDVD minden megírt CD-re elhelyez egy nézegetőt, amelynek segítségével a hagyományos CD-ROM és DVD-ROM meghajtókon is lejátszhatók az új szoftverrel készült CD-k. Természetesen a kisebb kapacitásból adódóan ez esetben nincs lehetőség többórás filmek rögzítésére, hanem a felhasználó rövidebb klipekből tudja elkészíteni a saját lemezét. A MyDVD kompatibilis a Windows 98/98SE/Millennium és a Windows NT/2000 operációs rendszerekkel. Az új szoftver ára 99 dollár.

Kulcsszavak: Sonic multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55