Sebességőrület az interneten

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 24. 22:03
Az RHK telekommunikációs elemző cég szerint a következő 10 év alatt 300 százalékkal növekszik a nagysebességű internetes hozzáféréssel rendelkező háztartások száma. Az RHK tanulmánya a Nortel Networks felkérésére készült.
Az előrejelzésben valóságos robbanást jósolt a cég, melynek több kiváltó oka lesz. Az egyik ok az, hogy egyre több ember kötteti be az internetet otthonába, tehát az internetet használók száma növekszik, ami még olcsóbbá teszi majd a nagysebességű hozzáférést. A másik ok pedig abban keresendő, hogy egyre sebesség-, sávszélesség-igényesebb, komplexebb alkalmazásokat futtatunk számítógépeinken.

A növekedés "megdöbbentő" lesz. A közeli jövőre vonatkozó jóslatok szerint 2001 júliusára 800 millió internetező él majd a bolygón. Ma körülbelül 380 millióan vagyunk (szörfösök).

A nagysebességű adatkapcsolattal rendelkező szörfösökről kiderült, hogy 61 százalékkal több időt töltenek on-line, ami a kapcsolat minőségének köszönhető.

Az RHK több területet megvizsgált a felmérésben. Amerikában havonta 400 000 háztartást kötnek össze az internettel nagysebességű adatkapcsolat segítségével. Ázsiában csak Kína egy hónap alatt 2 millió internetezővel növel meg az előfizetők számát, de Koreában már 2 millió háztartás nagysebességű hozzáféréssel rendelkezik.

"Mivel egyre nagyobb az igény az optikai internet iránt, ezért egyre hatalmasabb összegeket pumpálnak majd új, gyorsabb hálózatok kifejlesztésébe" - mondta John Ryan, az RHK elemzője.

A RHK tanulmánya szerint a gyorsuló hozzáférésnek köszönhetően az emberek változtatni fognak életükön, hogy helyet szorítsanak azoknak a szolgáltatásoknak és alkalmazásoknak, melyeket az interneten vehetnek igénybe.

Kulcsszavak: Nortel piackutatás ADSL trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55