Repteret fejleszt a Flextronics

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 1. 11:10
A zalaegerszeg-andráshidai volt szovjet repülőtér fejlesztéséről írt alá szándéknyilatkozatot csütörtökön Zalaegerszegen a megyei jogú város és a Flextronics International Kft. vezetője.
A multinacionális elektronikai cég - amely öt éve van jelen a megyében a zalaegerszegi ipari parkban és Zalalövőn - az idén 20 millió forinttal, jövőre pedig 60 millióval támogatja a reptér fejlesztését - tájékoztatta az MTI-t Richard Pfaffstaller, a kft. ügyvezető igazgatója.

A beruházás nyomán lebetonozzák a jelenleg füves, kisgépek fogadására alkalmas pályát, és elkészül az éjszakai kivilágítás is.

A cég vezetője közölte: az elektronikai alkatrészeket és mobiltelefonokat gyártó Flextronics azért segíti a repülőtér fejlesztést, mert Zalaegerszeget be akarja vonni a nemzetközi üzleti életbe.

- Ehhez viszont az kell, hogy a cég tulajdonában lévő repülőgép leszállhasson a város közelében. Most is folynak tárgyalások amerikai és szingapúri cégekkel a zalaegerszegi ipari parkba való betelepülésről, többek között az ő üzletembereiket szeretné repülővel szállítani a vállalat, de sürgős esetben áruszállításról is szó lehet - fejtette ki az ügyvezető.

A szándéknyilatkozat leszögezi: a repülőtér-fejlesztéshez a városi önkormányzat is hozzájárul. A létesítményt várhatóan 2001. május 13-án avatják fel.

Kulcsszavak: Flextronics +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36