Jól nézzük meg melyik áruházban vásárolunk

Wollák Viktória, 2000. december 19. 17:05
A kanadiai és amerikai Better Business Bureau (BBB) hivatalnokai egy nemzetközi felhívásban figyelmeztetik a vásárlókat egy online áruházra, mely több száz Play Station 2 videojátékot adott el, melyet a megrendelők elmondása szerint a mai napig nem kaptak meg.
Szerdán mindkét országból reklamációk kezdtek áramlani a kanadai BBB központjába a PS2storeusa.com és a PS2storecanada.com címen is megtalálható internetes áruházzal kapcsolatban.

Bob Whitelaw, a kanadai BBB elnöke szerint a legtöbb vásárló 394 és 599 dollár között költött a legkeresettebb PlayStation 2 videojátékra, de nem kapták meg azokat szállítási határidőn belül.

Az amerikai kereskedelmi szabályozások értelmében a kereskedőnek értesítenie kell vevőit, ha az igért szállítási határidőt nem tudják tartani, így a megrendelő dönthet megrendelésének visszavonásáról.
A tavalyi ünnepi szezonban számos internetes kereskedőt büntettek meg azért, mert megszegte ezt a szabályt.

A Sony álláspontja az, hogy az a kereskedelmi weboldal, mely azt állítja, hogy több száz Sony PlayStation 2 termékkel rendelkezik, az nem mond igazat. A Sony szóvivője, Molly Smith pénteken elmondta, hogy a PS2storeusa és a PS2storecanada nem hivatalos viszonteladói a PlayStation 2-nek.

A PlayStation 2 weboldalak pénteken azt állították, hogy 15.000 eladó PlayStation 2 videójátékkal rendelkeznek. Az említett oldalak tulajdonosa, Scott Byer egy kérdésre válaszolva pedig azt nyilatkozta, hogy vállalata minden megrendelelőjüknek kiszállították a terméket.

Scott Byers a a CNET News.com-nak pénteken úgy nyilatkozott, hogy az összes reklamáció oka egy véletlen azonosságból származik, ugyanis egy másik cég vezetői, melyet szintén PS2storecanada.com-nak hívtak, leléptek a vevők pénzével. A vállalat bezárta internetes oldalát, de korábbi vevőik összetévesztik az ő cégével. "Ha csaló lennék, akkor nem próbálnám meg tisztára mosni a nevem, hanem hosszú időre eltűnnék."

A Visa International miután kapcsolatba lépett a BBB-vel és a vevőkkel, felmondta a szerződést Byer cégével.

A PlayStatiom fórumán vevők százai szeretnék tudni, hogy megkapják-e valaha termékeiket. Néhányan meg vannak róla győződve, hogy csalás volt az egész, mások még reménykednek, hogy egyszer megkapják a videójátékot.

A legnagyobb probléma az, hogy több száz vevő elfaxolta bankkártyája elejének és hátoldalának másolatát a PS2storeusa és a PS2storecanada internetes áruházaknak.
A BBB elmondta, hogy a Visa Canada és a MasterCard Canada riasztotta amerikai fiókjait, hogy a PS2storeusa és a PS2storecanada cégektől hamis bankkártyákat kaphatnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50