Beszerzés - nyíltan

Fekete Gizella, 2007. június 6. 16:03

Open source e-procurement megoldást vezet piacra idehaza az Electool. A 2004-ben alakult, outsourcingolt beszerzések lebonyolítására és elektronikus beszerzési rendszerek üzemeltetésére szakosodott vállalkozás az amerikai Coupa termékével kívánja a hazai vállalkozások figyelmét az elektronikus beszerzéssel elérhető előnyökre irányítani.

Az Oracle-ből kivált fejlesztők kezdeményezésével létrejött Coupa által fejlesztett, ingyenesen letölthető és enterprise változatban is forgalmazott ProcurementTool az igényléstől a jóváhagyáson át a számla befogadásáig automatizálja a beszerzési folyamatot.

Mai sajtótájékoztatójukon az Electool ügyvezetője, Szabó Ákos az e-beszerzés iránti növekvő nemzetközi szintű érdeklődéssel indokolta lépésüket. Az open source alapokon való fejlesztés – tette hozzá -, a jelen egyik meghatározó informatikai útjaként, a vállalatirányítási alkalmazásokat és ezen belül az e-beszerzési megoldásokat is elérte.

A bármely ERP rendszerhez egyszerűen illeszthető, azokkal integráltan együttműködni képes, a felhasználói által interneten keresztül elérhető rendszer, a hazai forgalmazó szerint jó néhány többletet nyújt a bevezetése mellett voksoló vállalkozásoknak, intézményeknek, az akár azok moduljaiként, akár önálló termékként piacon lévő hasonló funkciójú programoknál.

Az említett többlet funkciók egyike az ismétlődő vásárlások e-mailből intézhető volta – ismerve az e-mail iránti magas fokú affinitást, illetve a rendszerek használatától való hazai idegenkedést, ez kedvező fogadtatásra számíthat -, illetve az egyedi beszerzéseket is lehetővé ú.n. eFormok, amelyekkel a rendszer a nem kommersz, esetenként megszemélyesítést kívánó termékek, pl. névjegykártyák vásárlására is, plusz egyedi fejlesztések nélkül, alkalmassá tehető.

A Coupa fejlesztői által útnak indított, de ma már a nyílt forráskódú közösségek, az ügyfelek stb. által továbbfejlesztett rendszerbe ellenőrzötten épülhetnek be az újabb fejlesztések, a nagyvállalatoknak kínált enterprise rendszert, a csak erre a termékkörre koncentráló Coupa, zárt foráskódú megoldásként kínálja.

A nyílt forráskódú változat többszintű jóváhagyás, drug & drop kosárba helyezés, automatikus, PDF vagy cXML formátumban vagy e-mailben történő rendelés funkciókon túl például szállító- és termékminősítési lehetőséget, választást könnyítő szállítói katalógusokat, tartalomcímkézést, de az ERP integráció is tartalmaz, s a fejlesztői közösségeknek köszönhetően a funkcionalitás gyorsan bővül. A ProcurementTool enterprise verzió többek között eSzámla, részteljesítés kezelés, klikk nélküli igénylés, költségkeret-alapú beszerzés és végfelhasználói és központi érkeztetés funkcionalitással is bír.

Az elsősorban kkv-knak szánt nyílt forráskódú változat az Electool honlapjáról is letölthető, de az entergprise változattal együtt, ASP szolgáltatásként is igénybe vehető. A nemzetközi szinten ötezer körüli eddigi letöltők között a versenyszféra kiemelt szereplői - pénzintézetek, gyógyszergyárak, telekommunikációs és más nagyvállalatok – mellett, felsőfokú oktatási intézmények és közigazgatási szervek is találhatók.

A nyílt verzióhoz idehaza az Electool nyújt – többek között többlépcsős helpdesket, verziófrissítést, kézikönyv és szabályzatok elkészítését, integrációt és testreszabást magában foglaló – támogatást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50